Ακμή

Ακμή  Τι είναι;

Η ακμή είναι μία χρόνια, φλεγμονώδης πάθηση του δέρματος που εκδηλώνεται με διάφορες μορφές, κυρίως στην περιοχή του πρόσωπου, του λαιμού, του στέρνου, των ώμων και της πλάτης. Eμφανίζεται κατά κύριο λόγο κατά τη διάρκεια της εφηβείας, όταν δραστηριοποιούνται οι σμηγματογόνοι αδένες, όμως μπορεί να εκδηλωθεί και πολύ αργότερα εξαιτίας άλλων παραγόντων.

Η ακμή δεν είναι μεταδοτική, ούτε επικίνδυνη για την υγεία, όμως τόσο οι περίοδοι έξαρσής της, όσο και οι ουλές που συχνά αφήνει πίσω της, πλήττουν σημαντικά την αυτοπεποίθηση, γι’ αυτό δεν πρέπει να μένει χωρίς θεραπεία.

Το βασικό αίτιο της ακμής είναι η εκρηκτική αύξηση στα επίπεδα των ανδρογόνων, ορμόνες που δραστηριοποιούνται έντονα την περίοδο της εφηβείας. Πρόκειται για ανδρικές ορμόνες που παράγονται από τα επινεφρίδια και των δύο φύλων, όμως στις γυναίκες μετατρέπονται εν συνεχεία σε οιστρογόνα. Η αύξηση στα επίπεδα των ανδρογόνων έχει ως αποτέλεσμα τη μεγέθυνση των σμηγματογόνων αδένων, που με τη σειρά τους αρχίζουν να παράγουν περισσότερο σμήγμα. Το υπερβολικό σμήγμα φράζει τους πόρους και εν συνεχεία συσσωρεύονται νεκρά κύτταρα και αναπτύσσονται βακτήρια, με αποτέλεσμα την εκδήλωση της ακμής.

Μέθοδοι Θεραπείας

ΝANOPEELING

Εξελιγμένο πίλινγκ με αντιμικροβιακή δράση για βαθύ καθαρισμό του δέρματος, αντιμετώπιση των βακτηρίων και μείωση της φλεγμονής της ακμής.

DERMAPEN

Η αυθεντική και μοναδική συσκευή microneedling με στοχευμένη δράση στο βάθος των ουλών ακμής και συγκεκριμένα πρωτόκολλα αντιμετώπισής τους.

Fractional Laser Co2

Εντατική διέγερση κολλαγόνου και ελαστίνης και ανάδυση νέου, υγιούς δέρματος με σημαντική βελτίωση στην όψη και το βάθος των ουλών.

ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ LED

Πολύτιμη φυσική θεραπεία για τη ρύθμιση της λιπαρότητας, την καταπολέμηση του προπιονοβακτηρίου της ακμής και τη μείωση της φλεγμονής

Ισχύει ότι:

Η ακμή εμφανίζεται μόνο στην εφηβεία;

ΑΛΗΘΕΙΑ:

Μπορεί η ακμή να ταλαιπωρεί κυρίως τους εφήβους, όμως σε αρκετές περιπτώσεις επιμένει και στην ενήλικη ζωή, καθώς μπορεί μία θεραπεία να μην ήταν αποτελεσματική ή ακόμα και να επιδείνωσε την κατάσταση. Είναι όμως εξίσου πιθανό η ακμή να κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της μετά την ηλικία των 30, των 40 ή ακόμη και των 50 ετών. Οφείλεται κυριως στις ορμονικές διακυμάνσεις που συνοδεύουν τον εμμηνορροϊκό κύκλο, την περίοδο της κύησης, το στάδιο της εμμηνόπαυσης ή τη λήψη αντισυλληπτικών χαπιών. Συνδέεται όμως και με το στρες, τη χρήση ακατάλληλων καλλυντικών προϊόντων ή τη λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων.

 

Η ροδόχρους ακμή είναι ίδια με την ακμή;

ΑΛΗΘΕΙΑ:

Η ακμή και η ροδόχρους είναι δύο διαφορετικές παθήσεις του δέρματος. Η ροδόχρους ακμή παρουσιάζει εξάρσεις μόνο με κλειστούς φαγέσωρες, χωρίς μαύρα στίγματα, βλατίδες ή κύστες. Επίσης, σε αντίθεση με την ακμή που προκαλεί ερυθρότητα στο πρόσωπο μόνο σε περιόδους έξαρσης, η ροδόχρους ακμή εκδηλώνεται κατά κύριο λόγο με ερυθρότητα στο κέντρο του προσώπου – πάνω στα μάγουλα, το μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι – που μπορεί να είναι είτε παροδικό, είτε μόνιμο φαινόμενο. Η ροδόχρους ακμή δεν συνοδεύεται από λιπαρότητα όπως η ακμή, αλλά πολύ συχνά από ευρυαγγείες και μία αυξημένη ευαισθησία του προσώπου σε καλλυντικά προϊόντα. Τέλος, η ροδόχρους ακμή τείνει να εμφανίζεται μετά την ηλικία των 30 ετών και συνηθέστερα στους πιο ανοιχτόχρωμους τύπους δέρματος, επηρεάζοντας επίσης το τριχωτό της κεφαλής, τον λαιμό, το στέρνο και την ωμοπλάτη.

Κλείσε Ένα Ραντεβού Μαζί μας

Αν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνισή σας, να επιλύσετε ακόμη και έντονα αισθητικά προβλήματα ή απλώς να χαλαρώσετε από το στρες της καθημερινότητας, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, μην διστάσετε να μας επισκεφτείτε!

×