PRP

PRP Τι είναι;

Tο PRP είναι μία μη επεμβατική θεραπεία που είναι γνωστή και ως «Vampire Lift», καθώς εκμεταλλεύεται το αίμα του ίδιου του ασθενούς για να προκαλέσει έκρηξη κολλαγόνου μέσα στο δέρμα και να προσφέρει θεαματική ανανέωση στο πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ.

Το PRP (Platelet Rich Plasma) αποτελεί μία ανώδυνη θεραπεία που αξιοποιεί τα επουλωτικά συστατικά του αίματος, για να επιταχύνει τον φυσικό ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων, να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, και να ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή της θεραπείας.

Πως Λειτουργεί;

Το PRP εφαρμόζεται με την τεχνική των μικροεγχύσεων, όπως και η απλή μεσοθεραπεία. Ωστόσο, πλεονέκτημα της θεραπείας PRP είναι ότι είναι αυτόλογη, δηλαδή προέρχεται από το αίμα του ίδιου του ασθενούς και δεν περιλαμβάνει ξένες ουσίες όπως βιταμίνες, αμινοξέα, υαλουρονικό οξύ, κ.α.

Το PRP προκύπτει μετά από αιμοληψία και ειδική επεξεργασία του αίματος μέσω της διαδικασίας της φυγοκέντρησης προκειμένου να διαχωριστούν τα συστατικά του. Από τον διαχωρισμό, συλλέγεται μόνο το πλάσμα, το οποίο μέσω αυτής της διαδικασίας έχει 2 έως 6 φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση σε αιμοπετάλια. Τα αιμοπετάλια περιέχουν μεταξύ άλλων αυξητικούς παράγοντες, που διακρίνονται για τις επουλωτικές, αναπλαστικές και αναγεννητικές ιδιότητές τους.

Με την έγχυση του PRP στην περιοχή της θεραπείας, επιτυγχάνεται ισχυρή antiaging δράση, καθώς οι αυξητικοί παράγοντες προσφέρουν ενισχυμένη ενυδάτωση, αναδόμηση και ανάπλαση των ιστών.

Διαδικασία Εφαρμογής
STEP BY STEP

STEP 1

Η θεραπεία ξεκινάει με μία απλή αιμοληψία από το χέρι. Ανάλογα με την περιοχή της θεραπείας, λαμβάνονται περίπου 10ml.

STEP 2

Το αίμα τοποθετείται με μεγάλη προσοχή σε μία ειδική συσκευή που λέγεται φυγόκεντρος, προκειμένου να φυγοκεντρηθεί για να διαχωριστούν τα συστατικά του. Ταυτόχρονα, απλώνουμε στην περιοχή της θεραπείας αναισθητική κρέμα ώστε το δέρμα στην περιοχή να μουδιάσει και η θεραπεία να είναι απολύτως ανεκτή.

STEP 3

Μόλις ολοκληρωθεί η φυγοκέντρηση του αίματος, μπορεί εάν επιθυμείτε να γίνει συνδυασμός του PRP με υαλουρονικό οξύ ή υλικά μεσοθεραπείας. Τότε σε αυτό το στάδιο πραγματοποιείται η ανάμιξή τους μέσα στα φιαλίδια PRP.

STEP 4

Κατά την διάρκεια των εγχύσεων του PRP στο δέρμα σας, δημιουργούνται μικροί πομφοί (σαν τσιμπήματα μέλισσας). Η διαδικασία διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Στο τέλος της θεραπείας, μία μικρή ποσότητα εμπλουτισμένου πλάσματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επάλειψη στο πρόσωπο ως μάσκα.

Γενικές Πληροφορίες

  • Χρόνος Θεραπείας: 30 λεπτά
  • Διάρκεια Αποτελέσματος: Αν γίνονται θεραπείες συντήρησης 3 φορές τον χρόνο, το αποτέλεσμα διαρκεί για πάντα.
  • Επίπεδο Πόνου: Απόλυτα ανεκτό
  • Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα: Μετά από 1-2 βδομάδες
  • Τεχνική: Αναίμακτη
  • Αναισθησία: Χωρίς ή Τοπική
  • Διάρκεια αποθεραπείας: Επιστροφή στις δραστηριότητές σας 2-3 ώρες μετά τη θεραπεία

Χρήσιμες Συμβουλές

Πριν τη θεραπεία
Αποφύγετε τη λήψη βιταμινών C και E, λιπαρών οξέων Ωμέγα-3, ασπιρίνης, ιβουπροφένης και άλλων μη-στεροειδών και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων για 10 ημέρες πριν τη θεραπεία. Είναι ουσίες που επηρεάζουν τις λειτουργίες των αιμοπεταλίων, και επομένως ενισχύουν την πιθανότητα μωλωπισμού και αιμορραγίας κατά τη θεραπεία.


Μετά τη θεραπεία

  • Αποφύγετε κινήσεις και προϊόντα που μπορεί να ερεθίσουν περαιτέρω την περιοχή της θεραπείας.
  • Ελαχιστοποιήστε την έκθεσή σας στον ήλιο για τις επόμενες 7 ημέρες και χρησιμοποιείτε το αντηλιακό σας.
  • Αποφύγετε επίσης την έντονη γυμναστική για 7 ημέρες.

Κλείσε Ένα Ραντεβού Μαζί μας

Αν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνισή σας, να επιλύσετε ακόμη και έντονα αισθητικά προβλήματα ή απλώς να χαλαρώσετε από το στρες της καθημερινότητας, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, μην διστάσετε να μας επισκεφτείτε!

×