Ανόρθωση Γλουτών (BBL)

Brazilian Butt Lift

Η επέμβαση που θα βελτιώσει συνολικά την εικόνα του σώματός σου και θα σου χαρίσει τα οπίσθια των βραζιλιάνων καλλονών, παίρνοντας λίπος από εκεί που περισσεύει.

Μία από τις πλέον δημοφιλείς επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής σήμερα, το Brazilian Butt Lift αποδεικνύει πως τα βραζιλιάνικα γονίδια δεν είναι ο μόνος τρόπος για τορνευτούς γλουτούς που μαγνητίζουν τα βλέμματα. Για οπίσθια που στέκονται στο ύψος κάθε περίστασης και αναδεικνύουν τέλεια τη συνολική σου σιλουέτα, που θα παρουσιάζει πια το ιδανικό σχήμα ανάποδου «S» μεταξύ στήθους, μέσης και γλουτών, δεν χρειάζεται τύχη και κόπος, αλλά η κατάλληλη επεμβατική τεχνική.

Τα Αρχικά

Γνωστή ευρέως ως BBL, η τεχνική Brazilian Butt Lift, που στη χώρα μας ονομάζεται κανονικά αυξητική και ανόρθωση γλουτών, είναι μία επέμβαση που υπόσχεται αύξηση του μεγέθους των γλουτών με το σωστό τρόπο και στα σωστά σημεία, καθώς και σε ιδανική σε σχέση με το εκάστοτε σώμα προβολή τους. Ονομάστηκε έτσι, καθώς οι βραζιλιάνες καλλονές είναι διάσημες περισσότερο από οτιδήποτε άλλο για τους τορνευτούς, γεμάτους και στητούς γλουτούς τους, που διαχρονικά στη Βραζιλία θεωρούνταν σύμβολο θηλυκότητας αλλά και γονιμότητας.

Στη διάρκεια της ιστορίας πολλοί είναι οι πολιτισμοί που έχουν «λατρέψει» την ανοικτή λεκάνη και τους στρογγυλούς γλουτούς ως το κατεξοχήν χαρακτηριστικό της γυναικείας θελκτικότητας και γοητείας. Ειδικά όμως οι Βραζιλιάνες θεωρούνται εκείνες με τις ιδανικές αναλογίες γλουτών και γι’ αυτό έδωσαν το όνομά τους στην πρωτοποριακή αυτή τεχνική, που έγινε ιδιαιτέρως γνωστή και δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, χάρη στις celebrity των ΗΠΑ –με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Κιμ Καρντάσιαν- που στήριξαν ολόκληρο το image και την επιτυχία τους στις γεμάτες καμπύλες τους. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε σταρ, όπως την Τζένιφερ Λόπεζ, που κάποτε ασφάλισε τους γλουτούς της έναντι 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Η Επιτυχία

Η τεράστια ζήτηση και απήχηση της συγκεκριμένης επέμβασης σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτός από τα πολύ εντυπωσιακά της αποτελέσματα, οφείλεται και σε έναν ακόμη παράγοντα. Η επέμβαση αυτή επιτρέπει, όπως λέει και η γνωστή παροιμία, να κτυπήσουμε «με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια», καθώς και αποκτούμε τους στρογγυλούς τορνευτούς γλουτούς που θέλουμε και ταυτόχρονα απαλλασσόμαστε από το τοπικό λίπος που μας ταλανίζει σε σημεία του σώματός μας, όπου δεν θέλουμε να υπάρχει. Πώς γίνεται αυτό; Είναι πολύ απλό: το υλικό που χρησιμοποιείται για την αύξηση των γλουτών μας είναι το ίδιο μας το λίπος.

Το Υλικό

Το BBL είναι μία επεμβατική διαδικασία της πλαστικής χειρουργικής, η οποία απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, όχι τόσο στην εξαγωγή, όσο στην εισαγωγή του λίπους, προκειμένου να εξασφαλιστεί το πλέον ιδανικό για κάθε διαφορετικό σώμα αποτέλεσμα. Η αυξητική μπορεί να γίνει –και γινόταν ιδίως παλαιότερα- και με άλλα υλικά, όπως ενθέματα σιλικόνης αλλά και fillers. Σήμερα όμως έχει επικρατήσει και προτιμάται από την ιατρική κοινότητα η χρήση αυτόλογου λίπους.

Οι λόγοι είναι ποικίλοι. Αφενός το αυτόλογο λίπος αποτελεί υλικό που προέρχεται από το ίδιο το σώμα του ασθενούς και άρα η χρήση του εκμηδενίζει τον κίνδυνο απόρριψης του από τον οργανισμό ή αλλεργικής αντίδρασης σε αυτό. Επίσης, τα ενθέματα είχαν τον κίνδυνο μετακίνησής τους από τη θέση τοποθέτησής τους και μολύνσεων, ενώ τα fillers, αν και ιδανικά για την ενίσχυση του όγκου σε άλλα σημεία του σώματος, και κυρίως του προσώπου, δεν ενδείκνυνται τόσο για την εν λόγω περιοχή. Έτσι, σήμερα η αύξηση όγκου στους γλουτούς με αυτόλογο λίπος θεωρείται η Νο 1 επιλογή.

Η Τεχνική

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Καταρχάς, ο πλαστικός χειρουργός σχεδιάζει αναλυτικά την επέμβαση, κατόπιν συζήτησης με τον ασθενή και μελέτης του συγκεκριμένου κάθε φορά σωματότυπου που καλείται να χειριστεί. Ανάλογα με το σώμα της κάθε γυναίκας και το λίπος που αυτή διαθέτει, προσαρμόζεται και ο σχεδιασμός της επέμβασης.

Ο πλαστικός χειρουργός μέσα από συγκεκριμένες μετρήσεις είναι αυτός που θα μας συμβουλεύσει για το βαθμό της αύξησης και το σχηματισμό των γλουτών, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το ιδανικό για το δικό μας σώμα. Κατόπιν ο γιατρός θα αφαιρέσει με ειδικές ατραυματικές κάνουλες το λίπος από τις περιοχές εκείνες που υπάρχει σε περίσσεια. Συνήθως προτιμάται η περιοχή της κοιλιάς, η έσω πλευρά των μηρών και τα «πιασίματα» της μέσης, καθώς αυτές είναι οι περιοχές με λίπος πλούσιο σε βλαστοκύτταρα, παράγοντας σημαντικός για τη βιωσιμότητα του λίπους στη νέα του θέση.

Η μέθοδος και η συσκευή λιποαναρρόφησης που εφαρμόζεται για την αφαίρεση του λίπους χρησιμοποιεί συνήθως κάποια πηγή ενέργειας που βοηθά στη ρευστοποίηση του λίπους, πριν την αφαίρεση του, ώστε η όλη διαδικασία να είναι όσο το δυνατόν πιο ατραυματική και συγχρόνως να εξασφαλίζεται και μία κάποια σύσφιξη στην περιοχή, ώστε να μην παρουσιαστεί χαλάρωση εκεί όπου θα αφαιρεθεί το λίπος. Μία τέτοια μέθοδος λιποαναρρόφησης είναι η Vaser Lipo, που με τη δύναμη των υπερήχων ρευστοποιεί το τοπικά συσσωρευμένο λίπος και έτσι η αναρρόφηση του γίνεται εξαιρετικά εύκολη, μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από ακόμη πιο λεπτές κάνουλες, άρα και μέσα από ακόμη πιο μικρές τομές –της τάξεως των 2mm-, και ταυτόχρονα προσφέρει σύσφιξη στην περιοχή αφαίρεσης. Αυτό γίνεται γιατί η ενέργεια που εκλύεται από τους υπερήχους για τη ρευστοποίηση του λίπους μετατρέπεται σε θερμότητα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση των ινοβλαστών για σχηματισμό νέου κολλαγόνου. Έτσι εκτός από ατραυματική απομάκρυνση του λίπους επιτυγχάνεται και σύσφιξη του δέρματος.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα της συγκεκριμένης τεχνικής είναι πως οι εξαιρετικά λεπτές κάνουλες του συστήματος δίνουν στον χειρουργό τη δυνατότητα να προχωρήσει σε ταυτόχρονη σμίλευση της περιοχής από όπου απομακρύνει το λίπος, δημιουργώντας ακόμη και γράμμωση σε σημεία όπως η κοιλιά. Αφού λοιπόν ο γιατρός συλλέξει το λίπος και το υποβάλλει στην κατάλληλη επεξεργασία για τον καθαρισμό του, εν συνεχεία και στον ίδιο χρόνο, είναι σε θέση να το εισάγει εκ νέου στην περιοχή των γλουτών για αύξηση.

Είναι σημαντικό ο γιατρός να είναι εξειδικευμένος στο εν λόγω χειρουργείο, καθώς ο τρόπος που θα εισαχθεί το λίπος στον γλουτό παίζει τεράστιο ρόλο στο τελικό και μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα. Πρέπει η αύξηση να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να σχηματιστεί ο κάθε γλουτός με τέλεια προβολή και η αύξηση να είναι ομοιόμορφη και τέλεια σμιλευμένη. Η εισαγωγή του λίπους δεν πρέπει να γίνεται πολύ κοντά και σε καμία περίπτωση μέσα στο μυ, αλλά επιφανειακά και σε στρώματα, ώστε να επιτευχθεί το απόλυτα τέλειο αποτέλεσμα: γλουτοί γεμάτοι και στρογγυλοί, με ιδανική προβολή και φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς λακούβες, κενά και βουναλάκια, ασυμμετρίες και οποιασδήποτε μορφής ανομοιομορφία.

Το Αποτέλεσμα

Εφόσον ο πλαστικός χειρουργός γνωρίζει καλά τη συγκεκριμένη τεχνική και είναι δεινός γνώστης των ιδανικών αναλογιών του γυναικείου σώματος, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό. Εκτός από τους γλουτούς που εμφανίζονται τέλεια σχηματισμένοι, ιδανικά στρογγυλεμένοι και με εξαιρετική προβολή, ολόκληρο το σώμα αλλάζει, καθώς η μέση φαίνεται αυτόματα πιο λεπτή, το στήθος προβάλλεται αμέσως καλύτερα και το σώμα αποκτά συνολικά την ιδανική εικόνα του ανάποδου “S”, που όλες ονειρευόμαστε. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή αμέσως μετά την επέμβαση, όμως το τελικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται πλήρως περίπου 8-10 εβδομάδες μετά το χειρουργείο.

Σημαντικά Στοιχεία

  • Η επέμβαση πραγματοποιείται σε οργανωμένη κλινική με γενική ή και τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με μέθη και η παραμονή στο νοσοκομείο δεν ξεπερνά τις λίγες ώρες.
  • Μετά την επέμβαση θα πρέπει να φοράς έναν ελαστικό κορσέ για περίπου 4 εβδομάδες.
  • Θα πρέπει να αποφεύγεται η άσκηση πίεσης στην περιοχή έγχυσης του λίπους για τουλάχιστον 2 εβδομάδες μετεγχειρητικά, το οποίο σημαίνει πως δεν θα μπορείς να κάθεσαι ή να ξαπλώνεις ανάσκελα, αλλά θα πρέπει να κοιμάσαι μπρούμυτα γι’ αυτό το διάστημα.
  • Ένα μέρος του λίπους, της τάξεως του 40%, θα απορροφηθεί στους πρώτους μήνες μετά το χειρουργείο, οπότε και θα γίνει εμφανές το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο και είναι μόνιμο.
  • Η επέμβαση ενέχει κινδύνους στα χέρια ενός μη εξειδικευμένου χειρουργού, καθώς η έγχυση του λίπους μέσα στο μυ μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία μας.
  • Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρούνται ευλαβικά οι μετεγχειρητικές οδηγίες που θα λάβουμε από τον πλαστικό χειρουργό, τόσο για την βέλτιστη αποθεραπεία μας όσο και για την εξασφάλιση του ιδανικού αποτελέσματος.
  • Οι εξαιρετικά αδύνατες γυναίκες δεν είναι υποψήφιες για το εν λόγω χειρουργείο, καθώς απαιτείται ικανή ποσότητα λίπους για ένα όμορφο αποτέλεσμα.
  • Οι υπερβολές δεν είναι επιθυμητός τρόπος προσέγγισης του σώματός μας και ο γιατρός μας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να μας κατευθύνει για τις ιδανικές αλλαγές που μπορεί να υποστηρίξει το σώμα μας.
  • Το BBL μπορεί να πραγματοποιηθεί συνδυαστικά και με άλλες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής, όπως είναι η κοιλιοπλαστική.

Κλείσε Ένα Ραντεβού Μαζί μας

Αν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνισή σας, να επιλύσετε ακόμη και έντονα αισθητικά προβλήματα ή απλώς να χαλαρώσετε από το στρες της καθημερινότητας, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, μην διστάσετε να μας επισκεφτείτε!

×