FRACTIONAL LASER CO2

TI EINAI;

Το Fractional Laser είναι ένα εξελιγμένο είδος Laser, το οποίο αποκαθιστά την νεανικότητα του προσώπου. Με την τεχνική του , απομακρύνεται η εξωτερική και πιο ταλαιπωρημένη στιβάδα της επιδερμίδας, οδηγώντας αυτομάτως τις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος να αναπτύξουν μία νέα επιδερμίδα με αυξημένες ποσότητες κολλαγόνου ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην απαλλαγή από ουλές ακμής και σημάδια φωτογήρανσης.

Η δυνατότητα ρύθμισης του Laser στην κατάλληλη ένταση ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες κάθε δέρματος, το καθιστά ξεκάθαρα πιο στοχευμένη και αποτελεσματική antiaging θεραπεία.

Πως λειτουργεί το laser skin resurfacing ;

To Fractional Laser παράγει υψηλής ισχύος ενέργεια, η οποία διεισδύει στο δέρμα και απορροφάται αμέσως από τα μόρια νερού που είναι το βασικό συστατικό των ιστών. Αυτό προκαλεί ελεγχόμενη εξάχνωση των κυττάρων της επιδερμίδας και ταυτόχρονα θερμικό τραυματισμό των κυττάρων της δερμίδας (χόριο). Με τον τρόπο αυτόν, διεγείρεται ο φυσικός μηχανισμός επούλωσης του δέρματος και η εντατική παραγωγή φρέσκου κολλαγόνου.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Fractional Laser ή αλλιώς κλασματικού λέιζερ είναι ότι αφήνει πίσω του υγιή ιστό και έτσι η επούλωση είναι ταχύτερη. Αυτό επιτυγχάνει καθώς έχει την ιδιότητα να διασπά τη δέσμη της ενέργειάς του σε μικρότερες δέσμες. Έτσι, σε κάθε συνεδρία τραυματίζονται μόνο μερικά σημεία του δέρματος, ενώ τα γειτονικά σημεία παραμένουν άθικτα και υγιή. Αμέσως μετά τη θεραπεία, τα υγιή κύτταρα μετακινούνται προς τα τραυματισμένα σημεία και διεγείρουν την ταχεία επούλωσή τους.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

  • Χρόνος Θεραπείας: 25 λεπτά. Συνήθως απαιτούνται 4-6 συνεδρίες, οι οποίες πραγματοποιούνται ανά 20 ημέρες
  • Διάρκεια Αποτελέσματος :Για χρόνια
  • Επίπεδο Πόνου : Χωρίς πόνο
  • Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα :Σε 2 βδομάδες
  • Τεχνική: Αναίμακτη
  • Αναισθησία: Τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας
  • Διάρκεια αποθεραπείας: Υπάρχει ήπια ερυθρότητα και οίδημα για 1-2 ημέρες

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ STEP BY STEP

STEP 1

Πριν την έναρξη της θεραπείας, προηγείται τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας για να είναι απολύτως ανεκτή η ενέργεια του Laser και σας δίνονται προστατευτικά γυαλιά για τα μάτια. Στη συνέχεια, το δέρμα καθαρίζεται καλά για να απομακρυνθούν υπολείμματα λιπαρότητας, βακτηρίων και μακιγιάζ.

STEP 2

Η δράση του Laser ρυθμίζεται ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας και τον σκοπό της θεραπείας. Εφόσον γίνουν όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις, ξεκινάει η σάρωση του δέρματος. Είναι πιθανό να αισθανθείτε ένα ελάχιστο αίσθημα καύσου τη στιγμή της εφαρμογής, αλλά είναι απολύτως ανεκτό.

STEP 3

Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση του δέρματος, σας αφαιρούνται τα προστατευτικά γυαλιά και εφαρμόζεται σε όλη την περιοχή της θεραπείας ενυδατική και αναπλαστική κρέμα (baume).

 

Πριν τη θεραπεία

Εάν πριν τη θεραπεία είχατε ξεκινήσει εφαρμογή λοσιόν υδροκινόνης, πρέπει να την διακόψετε 3 ημέρες πριν την πραγματοποίηση της θεραπείας.
Εάν καπνίζετε, συστήνεται να διακόψετε το κάπνισμα για δύο εβδομάδες πριν τη θεραπεία, ώστε να συμβάλλετε στην ταχύτερη επούλωση του δέρματος αμέσως μετά.

Μετά τη θεραπεία

Για να καταπραΰνετε τον ερεθισμό και το οίδημα των πρώτων ημερών, μπορείτε να εφαρμόσετε κρύες κομπρέσες στην περιοχή της θεραπείας.

Τις πρώτες 3 ημέρες, συστήνεται να εφαρμόζετε καθημερινά μία αναπλαστική κρέμα.

Μετά το πέρας των 3 ημερών από την θεραπεία, χρειάζεται εφαρμογή λοσιόν υδροκινόνης για 15 ημέρες για την καταστολή της λειτουργίας των μελανοκυττάρων.

Είναι απαραίτητη η καθημερινή χρήση αντηλιακής κρέμας με δείκτη προστασίας από 30 και άνω.

Για το μακιγιάζ σας, συστήνονται oil-free προϊόντα μετά το Laser.

Τι προσφέρει το fractional laser;

Πιο σφιχτό και σφριγηλό
δέρμα αμέσως μετά τη θεραπεία

Χαρίζει νεανική λάμψη
Μετά από περίπου μία-δύο βδομάδες, ετοιμαστείτε να λάμψετε! Το Fractional Laser απομακρύνει την εξωτερική στιβάδα του δέρματος που είναι ταλαιπωρημένη και αποτελείται από πολλά νεκρά κύτταρα, με αποτέλεσμα να έρχεται στην επιφάνεια φρέσκο, λαμπερό δέρμα.

Μειώνει τις ρυτίδες
Έχει υπολογιστεί ότι το Fractional Laser μειώνει κατά 50-90% την εμφάνιση των ρυτίδων. Ανάλογα με την ένταση της θεραπείας, έχει την ικανότητα να δρα τόσο στις λεπτές γραμμές έκφρασης, όσο και στις βαθύτερες πτυχώσεις, ενώ βελτιώνει σημαντικά την υφή του δέρματος.

Συστέλλει τους διεσταλμένους πόρους
Καθώς το Laser αφαιρεί την εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας και αφήνει να αναδυθεί νέο φρέσκο δέρμα, βελτιώνει σημαντικά την όψη των διεσταλμένων πόρων που εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στην επιφάνεια του δέρματος.

Συσφίγγει το χαλαρό δέρμα
Χάρη στην εντατική διέγερση κολλαγόνου, το Fractional Laser αποκαθιστά τη σφριγηλότητα του δέρματος και επιτυγχάνει σύσφιξη και ανόρθωση των ιστών, χαρίζοντας έτσι πιο νεανικό περίγραμμα προσώπου.

Βελτιώνει τις ουλές ακμής
Σε αντίθεση με άλλες θεραπείες για την αντιμετώπιση των ουλών ακμής, το Fractional Laser μπορεί να βελτιώσει θεαματικά την όψη τους σε λίγες μόνο συνεδρίες (σε 1 έως 3) με μηδαμινές παρενέργειες.

Αντιμετωπίζει τα σημάδια φωτογήρανσης
Χάρη στη δυνατότητα ρύθμισης του βάθους δράσης της δέσμης του, το Fractional Laser αποτελεί ιδανική θεραπεία για καφέ κηλίδες και άλλα σημάδια φωτογήρανσης.

Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα του Fractional Laser και πόσο διαρκεί;

Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία, το δέρμα δείχνει ήδη πιο σφιχτό και σφριγηλό. Χρειάζεται όμως να περιμένετε να περάσει περίπου μία βδομάδα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ξεφλουδίσματος, ώστε να απομακρυνθεί η εξωτερική θαμπή επιδερμίδα που φέρει πολλά νεκρά και γερασμένα κύτταρα, για να αρχίσει να αναδύεται το νέο ολόφρεσκο δέρμα. Χάρη στη διέγερση της παραγωγής φρέσκου κολλαγόνου, το αποτέλεσμα αναμένεται να βελτιωθεί κι άλλο μέσα στις επόμενες βδομάδες και να ενισχυθεί φυσικά ακόμα περισσότερο με τις επόμενες συνεδρίες. Το αποτέλεσμα του Laser  μεγιστοποιείται στους 6 μήνες και μπορεί να διαρκέσει έως και 5 χρόνια.

Μύθοι & Αλήθειες

ΜΥΘΟΣ:

Όλα τα Fractional Laser είναι ίδια.

ΑΛΗΘΕΙΑ:

Οι δύο βασικοί τύποι Fractional Laser που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία Laser Skin Resurfacing είναι το CO2 και το Erbium, που ανήκουν στην κατηγορία των ablative Lasers. Αυτό σημαίνει ότι έχουν την ιδιότητα να εξαχνώνουν την εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας, προκαλώντας το ξεφλούδισμά της και εν συνεχεία την ανάδυση νέου δέρματος. 

ΜΥΘΟΣ:

Το Fractional Laser είναι μόνο για θεραπείες προσώπου.

ΑΛΗΘΕΙΑ:

Το Fractional Laser μπορεί να εφαρμοστεί με την ίδια ασφάλεια και στο σώμα. Συνηθέστερα εφαρμόζεται στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ, αλλά και σε άλλα σημεία όπου το δέρμα εμφανίζει σημάδια φωτογήρανσης (κηλίδες και πανάδες), όπως είναι τα χέρια και η ωμοπλάτη. Δρα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, προκαλώντας ένα ήπιο πήλινγκ (γνωστό και ως Laser Peeling) που βελτιώνει την όψη, την υφή και το χρώμα του δέρματος. 

ΜΥΘΟΣ:

Το Fractional Laser είναι μόνο για ανοιχτόχρωμα δέρματα.

ΑΛΗΘΕΙΑ:

Το Fractional Laser Erbium είναι κατάλληλο ακόμα και για τα πιο σκουρόχρωμα δέρματα, καθώς εκπέμπει σε πιο ήπιο μήκος κύματος σε σχέση με άλλα Fractional Lasers, όπως για παράδειγμα το CO2. Επιτρέπει στον γιατρό να αφαιρεί στιβάδα-στιβάδα το ταλαιπωρημένο και θαμπό δέρμα. Επιπλέον, προκαλεί λιγότερη ερυθρότητα και οίδημα μετά τη θεραπεία και επιτρέπει ταχύτερη επούλωση.

ΜΥΘΟΣ:

Όσο μεγαλώνω, θα χρειάζομαι συχνότερες θεραπείες.
ΑΛΗΘΕΙΑ:

Όχι. Μετά από 3-4 θεραπείες, αυξάνεται το μεσοδιάστημα μεταξύ των θεραπειών, καθώς έχουν περιοριστεί οι κινήσεις των μυών που προκαλούν τις ρυτίδες. Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι μεγαλώνοντας το δέρμα γερνάει, οι θεραπείες ΒΤΧ λειτουργούν και προληπτικά σε ό,τι αφορά τον σχηματισμό νέων ρυτίδων, αφού ελαχιστοποιούν τις μυϊκές συσπάσεις που τις προκαλούν.

Με ποιο Laser γίνεται η θεραπεία

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι Fractional Laser. Στην κλινική Health Laser Clinic χρησιμοποιείται το Fractional aser CO2.

Πονάει;

Όχι. Πριν την έναρξη της εφαρμογής, εφαρμόζεται τοπικά αναισθητική κρέμα στην περιοχή της θεραπείας ώστε η εφαρμογή του Laser να είναι απολύτως ανεκτή. Καθώς η ενέργεια του Fractional Laser απορροφάται πολύ καλά από τα μόρια νερού των ιστών, εξαχνώνεται άμεσα η εξωτερική στιβάδα του δέρματος. Το πάχος του δέρματος μειώνεται μόνο κατά μερικά εκατομμυριοστά του μέτρου (microns) με κάθε πέρασμα του Laser.

Υπάρχει χρόνος αποθεραπείας;

Παρατηρείται ερυθρότητα και ξεφλούδισμα στην περιοχή της θεραπείας για λίγες ημέρες. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η ενέργεια του Laser στοχεύει συγκεκριμένα μικροσκοπικά σημεία του δέρματος, αφήνοντας άθικτους τους γύρω ιστούς. Τα σημεία που τραυματίζονται, έχουν διάμετρο όσο μία τρίχα ατα μικροσκοπικά τραυματισμένα σημεία και διεγείρουν την άμεση επούλωσή τους. Η διαδικασία επούλωσης διαρκεί περίπου μία εβδομάδα, όμως η ερυθρότητα του προσώπου δεν διαρκεί περισσότερο από 2-3 ημέρες και σε καμία περίπτωση δεν προκαλεί κάποια έντονη ενόχληση. Περίπου 5-7 ημέρες μετά τη θεραπεία, παρατηρείται ξεφλούδισμα του δέρματος, σαν να είχατε κάνει ένα χημικό πήλινγκ. Είναι η στιγμή που η ταλαιπωρημένη επιδερμίδα απομακρύνεται για να αφήσει τη θέση της σε φρέσκο, λαμπερό δέρμα.

Κλείσε Ένα Ραντεβού Μαζί μας

Αν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνισή σας, να επιλύσετε ακόμη και έντονα αισθητικά προβλήματα ή απλώς να χαλαρώσετε από το στρες της καθημερινότητας, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, μην διστάσετε να μας επισκεφτείτε!

×