ΝΗΜΑΤΑ PDO – COG

Το αναίμακτο lunchtime
facelift
Τα νήματα προσώπου είναι η μοναδική θεραπεία που μπορεί να προσφέρει άμεσο lifting με μη επεμβατικό τρόπο. Χάρη σε «αόρατα» στηρίγματα που τοποθετούνται σε στρατηγικά σημεία κάτω από δέρμα, ανορθώνει τους ιστούς και χαρίζει αυτομάτως νεανική όψη. Αποτελεί μία από τις πιο δραστικές antiaging θεραπείες κατά της χαλάρωσης του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ,προσφέρoντας αποτέλεσμα που διαρκεί έως και δύο χρόνια.

Τι είναι τα νήματα προσώπου;

Τα νήματα προσώπου αποτελούν ουσιαστικά την κοσμητική έκδοση των απορροφήσιμων ραμμάτων που χρησιμοποιούνται εδώ και αρκετές δεκαετίες στην ιατρική. Πρόκειται για ειδικές λεπτές ίνες, που σ έχουν διάμετρο μικρότερη από μία κλωστή και τοποθετούνται κάτω από το δέρμα με σκοπό την ανόρθωση και σύσφιξη της χαλαρής επιδερμίδας.

Τα πιο γνωστά είναι τα νήματα PDO και COG, τα οποία είναι φτιαγμένα από ένα ειδικό συνθετικό πολυμερές, την πολυδιοξανόνη.Τα νήματα PDO τοποθετούνται έτσι, ώστε να δημιουργούν ένα υποστηρικτικό πλέγμα κάτω από το δέρμα, το οποίο διεγείρει τη σύνθεση νέου κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος, με θεαματικό όφελος για τη σφριγηλότητα του δέρματος. Από την άλλη μεριά, τα νήματα COG είναι νήματα με μικροσκοπικά άγκιστρα που τοποθετούνται και συγκρατιούνται αυτομάτως κάτω από το δέρμα, προσφέροντας άμεση ανόρθωση της χαλαρής επιδερμίδας αλλά και μακροπρόθεσμη κολλαγονογένεση. Και στις δύο περιπτώσεις, τα νήματα απορροφώνται μέσα στους επόμενους μήνες από τον οργανισμό και στη θέση τους αφήνουν ένα νεανικό πρόσωπο.

Τα είδη νημάτων

Κατά κύριο λόγο,τα νήματα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: αυτά που προσφέρουν σύσφιξη και αυτά που προσφέρουν ανόρθωση.

Νήματα σύσφιξης
Τα νήματα σύσφιξης είναι απαλά νήματα χωρίς άγκιστρα, που τοποθετούνται κάτω από το πρόσωπο με τον σχηματισμό ενός πλέγματος, με στόχο να διεγείρουν τους μηχανισμούς ανταπόκρισής του, εξαιτίας της εισχώρησης ενός ξένου σώματος στο εσωτερικό του: κολλαγονογένεση, διέγερση μικροκυκλοφορίας, αύξηση τοπικού μεταβολισμού, λιπόλυση, χαλάρωση μυών και ενισχυμένη σύνδεση των ιστών Συνήθως, τα νήματα αυτά, τα οποία μπορεί να είναι μονά, διπλά, τριπλά ή και σε σπιράλ μορφή, χρησιμοποιούνται για να αντιμετωπίσουν τις ρυτίδες και τη χαλάρωση στις περιοχές του λαιμού, του μετώπου και κάτω από τα μάτια.

Νήματα ανόρθωσης
Τα νήματα ανόρθωσης είναι νήματα που διαθέτουν μικροσκοπικά άγκιστρα σε όλο το μήκος τους και τοποθετούνται με στρατηγικό τρόπο κάτω από το δέρμα, έτσι ώστε να το «κλειδώνουν» σε συγκεκριμένες θέσεις για να χαρίζουν το αποτέλεσμα ενός face lift. Πέρα όμως από την άμεση ανόρθωση , τα νήματα έχουν και μακροπρόθεσμη αναζωογονητική δράση, καθώς διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου. Τα νήματα ανόρθωσης χρησιμοποιούνται συχνότερα για να ανυψώσουν τα πεσμένα μάγουλα και ζυγωματικά, να διορθώσουν τις ρινοχειλικές ρυτίδες, να βελτιώσουν το περίγραμμα της γνάθου και να τεντώσουν το χαλαρωμένο δέρμα του λαιμού.

Περιοχές ανόρθωσης

Το αναίμακτο lifting με νήματα προσώπου είναι η ιδανική θεραπεία για:

Ανόρθωση χαλαρού δέρματος σε ζυγωματικά, μάγουλα και κάτω από τα μάτια

Λείανση λεπτών γραμμών έκφρασης σε μέτωπο, μεσόφρυο και πόδι της χήνας

Απάλυνση των ρινοχειλικών ρυτίδων και των ρυτίδων μαριονέτας

Αντιμετώπιση της χαλάρωσης στη γνάθο, τον λαιμό και το ντεκολτέ

Βελτίωση του οβάλ περιγράμματος του προσώπου

Σύσφιξη και βελτίωση του διπλοσάγονου

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

 • Χρόνος Θεραπείας:30 λεπτά
 • Διάρκεια Αποτελέσματος: Έως και 2 χρόνια
 • Επίπεδο Πόνου: Χωρίς πόνο
 • Κόστος Συνεδρίας: από 800 €
 • Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα: Άμεσα
 • Τεχνική: Αναίμακτη
 • Αναισθησία: Τοπική
 • Διάρκεια αποθεραπείας: Μηδενική, άμεση επιστροφή στις δραστηριότητές σας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ STEP BY STEP

STEP 1

Ο γιατρός αξιολογεί τον βαθμό χαλάρωσης του προσώπου, του λαιμού ή και του ντεκολτέ, και μαζί εξετάζετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Ο γιατρός σας ενημερώνει για το είδος και τον αριθμό των νημάτων που θα χρειαστείτε, καθώς και για τα σημεία εφαρμογής τους.

STEP 2

Ο γιατρός σημειώνει τα σημεία εισόδου των νημάτων στο δέρμα σας και χορηγεί τοπική αναισθησία, ώστε η τοποθέτηση των νημάτων να είναι ανώδυνη.

STEP 3

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης των νημάτων, ενδέχεται να αισθανθείτε ένα απαλό τράβηγμα εσωτερικά, καθώς ο γιατρός ανορθώνει με τα νήματα το δέρμα σας. Κάθε πλεόνασμα νήματος κόβεται μόλις επιτευχθεί η επιθυμητή ανόρθωση.

STEP 4

Μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία, οδηγείστε στον καθρέφτη για να απολαύσετε το πρώτο άμεσο αποτέλεσμα. Ο γιατρός καταγράφει στο αρχείο σας τον αριθμό των νημάτων και τις περιοχές όπου τοποθετήθηκαν. Να θυμάστε ότι η θεραπεία συνεχίζει να δρα εσωτερικά για αρκετές βδομάδες, επομένως το αποτέλεσμα θα βελτιώνεται μέρα με τη μέρα το επόμενο διάστημα.

Πριν τη θεραπεία

Αποφύγετε τη λήψη αντιπηκτικών ή αντιφλεγμονωδών σκευασμάτων μία βδομάδα πριν τη θεραπεία.

Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα της θεραπείας.

Μετά τη θεραπεία

Είναι πιθανό να εμφανίσετε ήπιες μελανιές στα σημεία εισόδου των νημάτων. Μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε με τοπική εφαρμογή κρέμας με arnica ή λαμβάνοντας χάπια με arnica.

Για τις πρώτες ημέρες, θα σας δοθεί μία αντιβιοτική κρέμα για να βάζετε στα σημεία εισόδου των νημάτων.

Για να αντιμετωπίσετε τυχόν οίδημα στην περιοχή, μπορείτε να εφαρμόζετε απαλά μία κρύα κομπρέσα για 5-10 λεπτά κάθε μία ώρα.

Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε καλλυντικά περιποίησης του προσώπου και προϊόντα μακιγιάζ για 1-2 ημέρες.

Συστήνεται να κοιμάστε ανάσκελα τις πρώτες ημέρες, και όχι στο πλάι, για να μην ασκηθεί πίεση στις περιοχές της θεραπείας.

Αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση, καθώς και τη σάουνα την πρώτη βδομάδα.

Αν έχετε στο πρόγραμμα κάποια οδοντιατρική θεραπεία, να γνωρίζετε ότι είναι καλύτερα να μεσολαβήσουν μερικές βδομάδες μέχρι να επουλωθεί πλήρως το δέρμα. Το ίδιο ισχύει για περιποιήσεις ομορφιάς και μασάζ προσώπου.

Συχνές Ερωτήσεις

Τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται αμέσως μετά τη θεραπεία. Το πρόσωπο δείχνει αμέσως πιο φρέσκο και αναζωογονημένο. Η θεραπεία όμως μόλις τώρα έχει αρχίσει να δουλεύει εσωτερικά. Μέσα στις επόμενες 5 βδομάδες, το αποτέλεσμα ενισχύεται καθώς νέες ίνες κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος χτίζονται γύρω από τα νήματα. Τα νήματα απορροφώνται πλήρως από τον οργανισμό μέσα σε 6 μήνες, αφήνοντας πίσω τους ένα πρόσωπο που ακτινοβολεί από ζωντάνια και φρεσκάδα. Όταν η θεραπεία εφαρμόζεται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό με πιστοποιημένα υλικά, το αποτέλεσμα διαρκεί έως και 2 χρόνια.

Η θεραπεία με νήματα προσώπου αποτελεί μία εξαιρετική μονοθεραπεία. Πραγματοποιείται δηλαδή σε μία συνεδρία και το αποτέλεσμά της διαρκεί έως και 2 χρόνια, μετά το πέρας των οποίων μπορεί να επαναληφθεί για τη συντήρηση του αποτελέσματος.

Νήματα προσώπου VS Επεμβατικό λίφτινγκ

ΛΙΦΤΙΝΓΚ ΜΕ ΝΗΜΑΤΑ

 • ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ: Τοπική
 • ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ: Καθόλου
 • ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Ήπιος ερεθισμός και μελανιές
 • ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Ναι
 • ΟΥΛΕΣ: Όχι
 • ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Ήπια έως μέτρια χαλάρωση
 • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ: Έως 2 χρόνια

ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟ ΛΙΦΤΙΝΓΚ

 • ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ: Γενική
 • ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ: 2-3 βδομάδες
 • ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Έντονος μωλωπισμός και αιμορραγία
 • ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Όχι
 • ΟΥΛΕΣ: Ναι, αν και “κρυμμένες” κοντά στο τριχωτό της κεφαλής
 • ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Σημαντική χαλάρωση
 • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ: Έως 10 χρόνια

ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΜΥΘΟΣ:

Τα νήματα μπορεί να μετακινηθούν ξαφνικά και να χαλάσει το αποτέλεσμα.

ΑΛΗΘΕΙΑ:

Τα νήματα στερεώνονται στο κατάλληλο βάθος και με την κατάλληλη κατεύθυνση και φορά, ώστε να συγκρατούν το δέρμα στα επιθυμητά σημεία. Είναι κατασκευασμένα από ειδικό υλικό, το οποίο δεν χάνει την τάση του με το πέρασμα του χρόνου, δεν χαλαρώνει εξαιτίας της θερμοκρασίας του σώματος, ούτε μετακινείται αν ασκηθεί εξωτερική πίεση ή τριβή στο δέρμα. Τα νήματα μένουν αγκιστρωμένα ακριβώς εκεί που έχουν τοποθετηθεί από τον γιατρό, μέχρι να απορροφηθούν φυσικά από τον οργανισμό μέσα σε διάστημα έξι μηνών.

ΜΥΘΟΣ:

Τα νήματα δυσκολεύουν τις φυσικές κινήσεις του προσώπου.

ΑΛΗΘΕΙΑ:

Τα νήματα προσώπου είναι αρκετά εύκαμπτα και τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να ακολουθούν με απόλυτη ακρίβεια και φυσικότητα τις κινήσεις του προσώπου. Όλες οι εκφράσεις πραγματοποιούνται κανονικά και αβίαστα, χωρίς να γίνεται αισθητή η παρουσία τους.

ΜΥΘΟΣ:

Τα νήματα διακρίνονται κάτω από το δέρμα.

ΑΛΗΘΕΙΑ:

Τα νήματα είναι τόσο λεπτά, που δεν γίνονται αντιληπτά ούτε τα ίδια, αλλά ούτε και η διαδικασία επούλωσης και κολλαγονογενέσης που ακολουθείται γύρω από αυτά. Φυσικά, παίζει καθοριστικό ρόλο η εμπειρία και η τεχνική του γιατρού που τα τοποθετεί, καθώς και η χρήση πιστοποιημένων νημάτων υψηλής ποιότητας.

Κλείσε Ένα Ραντεβού Μαζί μας

Αν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνισή σας, να επιλύσετε ακόμη και έντονα αισθητικά προβλήματα ή απλώς να χαλαρώσετε από το στρες της καθημερινότητας, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, μην διστάσετε να μας επισκεφτείτε!

×