Ωτοπλαστική

Η χειρουργική επέμβαση στα αυτιά, γνωστή και ως ωτοπλαστική, μπορεί να βελτιώσει το σχήμα , τη θέση ή την αναλογία του αυτιού. Μπορεί να διορθώσει ένα ελάττωμα στη δομή του αυτιού που υπάρχει από τη γέννηση ή μπορεί να θεραπεύσει τα ασταθή που προκαλούνται μετά από τραυματισμό.

Η ωτοπλαστική δημιουργεί ένα πιο φυσικό σχήμα ενώ παράλληλα φέρνει ισορροπία και αναλογία στα αυτιά και στο πρόσωπο. Η διόρθωση ακόμα και μικρών παραμορφώσεων μπορεί να έχει θετικά οφέλη στην εμφάνιση και την αυτοεκτίμηση.

 

Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να βελτιώσει:

Είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των πέντε ετών ή όταν ο χόνδρος του αυτιού ενός παιδιού είναι αρκετά σταθερός για διόρθωση, συνεργάζεται και ακολουθεί καλά τις οδηγίες. Για τους εφήβους και ενήλικες που δεν έχουν κάποια ιατρική πάθηση που μπορεί να βλάψει την επούλωση και προτιμότερο μη καπνίζοντες.

Διαδικασία

Η επέμβαση ωτοπλαστικής διαρκεί περίπου μία ώρα και γίνεται με τοπική αναισθησία. Μετά την αναισθησία της περιοχής γίνεται μία τομή στο δέρμα πίσω από το αυτί, ώστε να μην είναι ορατό το σημάδι το οποίο δημιουργείται.

Στην ωτοπλαστική υπάρχουν πολλές χειρουργικές τεχνικές, οι οποίες εφαρμόζονται ανάλογα με την δυσμορφία των αυτιών, το πάχος του χόνδρου και το μέγεθος της κόγχης του πτερυγίου, για το καλύτερο και μόνιμο αποτέλεσμα .

Κλείσε Ένα Ραντεβού Μαζί μας

Αν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνισή σας, να επιλύσετε ακόμη και έντονα αισθητικά προβλήματα ή απλώς να χαλαρώσετε από το στρες της καθημερινότητας, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, μην διστάσετε να μας επισκεφτείτε!

×