Υαλουρονικό Οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι γνωστό και ως filler ρυτίδων, όπου μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από το να γεμίζει τις πτυχώσεις του δέρματος. Είναι ένα πολύτιμο multitasking υλικό, που μπορεί να προσφέρει ένα αποτελεσματικό «υγρό» face lift.

Τι είναι και πως λειτουργεί το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρματος. Έχει την ικανότητα να προσελκύει το νερό κι έτσι χαρίζει ενυδάτωση και όγκο στα σημεία του προσώπου που αποτελούν καθοριστικά χαρακτηριστικά νεότητας..

Το συνθετικό υαλουρονικό οξύ είναι ένα διάφανο κρυστάλλινο τζελ, το οποίο μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το φυσικό, και μάλιστα με απόλυτη ασφάλεια. Κυκλοφορεί σε διάφορες μορφές δίνοντας τη δυνατότητα να επιλέγεται κάθε φορά η πλέον κατάλληλη ανάλογα με τον σκοπό της χρήσης. Μπορεί εύκολα να αναπληρώσει τους χαμένους όγκους του προσώπου, να λειάνει τις λεπτές αλλά και βαθύτερες ρυτίδες, και να βελτιώσει το οβάλ περίγραμμα του προσώπου που έχει διαταραχθεί λόγω της χαλάρωσης του δέρματος.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

 • Χρόνος Θεραπείας: 10-30 λεπτά
 • Διάρκεια
 • Αποτελέσματος:Από 18 μήνες εως και χρόνια
 • Επίπεδο Πόνου:Χωρίς πόνο
 • Κόστος Συνεδρίας:από 250 €
 • Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα: Άμεσα
 • Τεχνική: Αναίμακτη
  Αναισθησία: Χωρίς
 • Διάρκεια αποθεραπείας: Μηδενική, άμεση επιστροφή στις δραστηριότητές σας
 • Certification
  Το υαλουρονικό οξύ αυξάνει
  τον όγκο του έως 20 φορές

Η εφαρμογή fillers step by step

STEP 1

Αρχικά, γίνεται μία συζήτηση με τον γιατρό σχετικά με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Εάν έχετε εφαρμόσει αντίστοιχη θεραπεία στο παρελθόν, τον ενημερώνετε πότε ήταν η τελευταία φορά, όπως και για τον τύπο του filler και τα σημεία όπου είχε εφαρμοστεί, καθώς δεν αλληλεπιδρούν καλά όλα τα fillers μεταξύ τους. Αφού μελετήσει τον τύπο του δέρματός σας και τις ανάγκες του προσώπου σας, ο γιατρός σας παρουσιάζει τα fillers που μπορούν να σας προσφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και σχεδιάζει το πλάνο θεραπείας σας.

STEP 2

Αφού προηγηθεί η εφαρμογή αναισθητικής κρέμας, ο γιατρός πραγματοποιεί τις εγχύσεις με τη χρήση σύριγγας ή με την τεχνική μικροκάνουλας.

STEP 3

Μόλις ολοκληρωθούν οι εγχύσεις, ο γιατρός πραγματοποιεί τοπικό μασάζ για να απλωθεί το υλικό ομοιόμορφα στην περιοχή της θεραπείας και τους γειτονικούς ιστούς. Αμέσως μετά, οδηγείστε στον καθρέφτη για να απολαύσετε το αποτέλεσμα, το οποίο είναι άμεσο!

STEP 4

Ο γιατρός καταγράφει στο αρχείο σας τον τύπο του filler και την ποσότητα ml που εφαρμόστηκαν ανά ζώνη θεραπείας. Στη συνέχεια, σας ενημερώνει για την ποσότητα του προϊόντος που έχει απομείνει για το ραντεβού του “retouch” (συμπληρωματική θεραπεία), το οποίο προγραμματίζεται μετά από περίπου 15 ημέρες, όταν πλέον το υαλουρονικό οξύ θα έχει αποκτήσει τον τελικό όγκο του. Το υλικό φυλάσσεται στο ψυγείο του ιατρείου με το όνομά σας μέχρι εκείνη την ημέρα, που ο γιατρός θα το χρησιμοποιήσει για να ενισχύσει συγκεκριμένα σημεία και να τελειοποιήσει το αποτέλεσμα.

 

Πριν τη θεραπεία

Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ τουλάχιστον 3-4 μέρες πριν τη θεραπεία.

Για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες εμφάνισης μωλώπων στα σημεία των εγχύσεων, αποφύγετε τη λήψη αντιπηκτικών σκευασμάτων (εκτός αν είναι ιατρικά απαραίτητο) μία βδομάδα πριν την εφαρμογή και τρεις μέρες μετά. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν η ασπιρίνη, η ιβουπροφένη, τα ιχθυέλαια, καθώς και τα συμπληρώματα βιταμίνης Ε, ginseng, gingko biloba και St John’s wort.

Μην πραγματοποιήσετε τη θεραπεία 1-2 ημέρες πριν από κάποιο σημαντικό event, γιατί μπορεί να υπάρχουν ακόμα μελανιές ή οίδημα στα σημεία των εγχύσεων. Καλύτερα προγραμματίστε την μία βδομάδα νωρίτερα.

Μετά τη θεραπεία

Αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση για τις επόμενες 1-2 ημέρες μετά την εφαρμογή, ώστε να μην ενταθεί τυχόν πρήξιμο της περιοχής.

Μην κάνετε μασάζ στα σημεία των εγχύσεων, εκτός κι αν σας το συστήσει ο γιατρός. Αν πιέσετε τα σημεία, είναι πιθανό να αισθανθείτε το υαλουρονικό εσωτερικά να είναι σκληρό. Αν επιχειρήσετε να κάνετε μασάζ για να το μαλακώσετε, χωρίς τη συμβουλή του γιατρού, υπάρχει ο κίνδυνος να το μετατοπίσετε, προκαλώντας ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Είναι φυσιολογικό φαινόμενο η σκληρή αίσθηση του υλικού να διαρκέσει έως και μία βδομάδα.

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του μακιγιάζ σας.

Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ για τουλάχιστον 24 ώρες, γιατί μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή.

Συστήνεται αντιθέτως η κατανάλωση άφθονου νερού.

Για να περιορίσετε τυχόν οίδημα στην περιοχή, φροντίστε να διατηρείτε το κεφάλι σας πιο ψηλά κατά τη διάρκεια του ύπνου χρησιμοποιώντας ένα δεύτερο μαξιλάρι.

Αν εμφανίσετε μελανιές στα σημεία των εγχύσεων, μπορείτε να εφαρμόσετε τοπικά κρέμα με arnica ή να λάβετε χάπια με arnica για τουλάχιστον 4 ημέρες.

Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο για όσο διάστημα έχετε μελανιές.

Αν υπάρχει οίδημα στα σημεία των εγχύσεων, μπορείτε να το ανακουφίσετε εφαρμόζοντας μία κρύα κομπρέσα στην περιοχή έως 4 φορές την ημέρα, για 5 λεπτά κάθε φορά.

Αποφύγετε τις έντονες εκφράσεις του προσώπου και το δάγκωμα των χειλιών για 48 ώρες.

Τα οφέλη της θεραπείας

Ανώδυνη μέθοδος

Ασφαλής θεραπεία με έγκριση FDA

Εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας

Σύντομη διαδικασία χωρίς παρενέργειες

Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Προσιτό κόστος

Ιδανικό για στατικές ρυτίδες και αναπλήρωση όγκου

Περιοχές εφαρμογής

Στατικές ρυτίδες

Που χρησιμοποιείται το υαλουρονικό

Μάτια (Tear trough)
Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος μπορούν να βελτιώσουν την όψη των μαύρων κύκλων και να διορθώσουν το “tear trough” (ή αλλιώς κοιλάδα των δακρύων). Πρόκειται για μία ανατομική δυσμορφία, η οποία σε συνδυασμό με την περίσσεια λίπους στο κάτω βλέφαρο (σακούλες) δημιουργεί σκιά ή αύλακα κάτω από τα μάτια, προσδίδοντας μία κουρασμένη όψη στο βλέμμα.

Ζυγωματικά
Τα fillers υαλουρονικού οξέος αναπληρώνουν τον χαμένο όγκο στην περιοχή των ζυγωματικών, γεμίζοντας τα σημεία των βυθισμένων κροτάφων και ενισχύοντας τα «μήλα», έτσι ώστε το πρόσωπο να δείχνει πιο γεμάτο και νεανικό. Είναι ιδανική θεραπεία για το μεσαίο τμήμα του προσώπου που «αδειάζει» λόγω της χαλάρωσης του δέρματος και της μείωσης του λίπους της περιοχής.

Σιαγόνα και πηγούνι
Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί ένα εξαιρετικό υλικό για θεραπεία contouring, δηλαδή την ενίσχυση της γραμμής της σιαγόνας και του πηγουνιού, καθώς και τη βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου, που πλήττεται από τη σταδιακή χαλάρωση του δέρματος. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να διορθώσει τυχόν ασυμμετρία της σιαγόνας, εξισορροπώντας τους όγκους της περιοχής.

Χείλη
Τα fillers είναι ο ιδανικός τρόπος για να αποκτήσουν έξτρα όγκο τα χείλη σας, να γίνουν πιο σαρκώδη και να τονιστεί το περίγραμμά τους. Το υαλουρονικό οξύ έχει λεπτόρρευστη σύνθεση διασφαλίζοντας έτσι ότι τα χείλη παραμένουν απαλά και ελαστικά, και τόσο η όψη, όσο και η αίσθησή τους είναι απολύτως φυσική.

Μύτη
Το υαλουρονικό οξύ προσφέρεται για «υγρή» ρινοπλαστική, επιτρέποντάς σας να διορθώσετε ατέλειες της μύτης, όπως να επανασχεδιάζετε το σχήμα ή το μέγεθός της, να την ισιώσετε αν είναι γαμψή ή στραβή, να βελτιώσετε το ακρορρίνιο, τη βάση ή τα ρουθούνια, καθώς και να την κάνετε πιο συμμετρική και αναλογική σε σχέση με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Ουλές ακμής
Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να γεμίσει με πολύ αποτελεσματικό τρόπο τις ουλές που έχει αφήσει πίσω της η εφηβική ακμή και αυλακώνουν το δέρμα του προσώπου, καθώς επίσης να αντιμετωπίσει και άλλες ατροφικές ουλές. Για τις βαθύτερες ουλές, εφαρμόζεται συνδυαστικά με fractional LASER ώστε να επιτευχθεί διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου και να βελτιστοποιηθεί το αποτέλεσμα.

Λαιμός
Ο λαιμός εμφανίζει πολύ συχνά τις επιπτώσεις από την αυξημένη χρήση των συσκευών τεχνολογίας. Καθώς το κεφάλι μένει για αρκετές ώρες σκυμμένο πάνω από κάποια οθόνη, δημιουργούνται σύντομα οριζόντιες ρυτίδες, γνωστές ως «ρυτίδες τεχνολογίας». Το υαλουρονικό είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση του λεγόμενου “tech neck”, καθώς γεμίζει τις ρυτίδες και χαρίζει νεανικό δέρμα.

Κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνω τη θεραπεία για να συντηρώ το αποτέλεσμα;

Ο μέσος χρόνος διάρκειας ενός filler είναι 6-18 μήνες. Μόλις διαπιστώσετε ότι αρχίζει να φθίνει το αποτέλεσμα, τότε έχει έρθει ο καιρός για επανάληψη της θεραπείας.Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από τρεις βασικούς παράγοντες: τον τύπο του filler, την περιοχή της εφαρμογής και τον τρόπο λειτουργίας του κάθε οργανισμού.

Αναλυτικότερα:
Τα τρία σημεία-κλειδιάν για τη διάρκεια του αποτελέσματος

Τύπος filler
Υπάρχουν πολλοί τύποι fillers που διαφέρουν ως προς το υλικό, την περιεκτικότητα και τη σύνθεσή τους. Συνήθως τα πιο παχύρρευστα fillers τείνουν να διαρκούν περισσότερο. Το ίδιο ισχύει και για τα fillers που εγχέονται σε μεγαλύτερο βάθος.

Περιοχή εφαρμογής
Σε περιοχές όπως τα ζυγωματικά οι ρινοπαρειακές αύλακες και το πηγούνι, τα fillers διαρκούν περισσότερο, ενώ αντιθέτως σε περιοχές με μεγαλύτερη κινητικότητα, όπως είναι τα χείλη, η διάρκεια είναι μικρότερη.

Ανθρώπινος οργανισμός
Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Η ηλικία, η γενική κατάσταση της υγείας, ο καθημερινός τρόπος ζωής και η ταχύτητα μεταβολισμού επηρεάζουν με τη σειρά τους τη διάρκεια του αποτελέσματος.

ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΜΥΘΟΣ:

Το υαλουρονικό οξύ λειτουργεί όπως η βοτουλινική τοξίνη.

ΑΛΗΘΕΙΑ:

Η βοτουλινική τοξίνη αποτελεί μία νευροτοξίνη, η οποία επιδρά πάνω σε συγκεκριμένους μυς του προσώπου, εμποδίζοντας τις μυϊκές συσπάσεις που ευθύνονται για τις ρυτίδες έκφρασης κυρίως στο μέτωπο, το μεσόφρυο και το «πόδι της χήνας». Το υαλουρονικό οξύ αντιθέτως είναι ένα συστατικό που έχει την ιδιότητα να συγκρατεί νερό, κι επομένως χρησιμοποιείται για να προσφέρει στο δέρμα πιο «γεμάτη», σφριγηλή και ενυδατωμένη όψη.

ΜΥΘΟΣ:

Είναι μία θεραπεία για τους άνω των 40.

ΑΛΗΘΕΙΑ:

Τα fillers υαλουρονικού οξέος μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε ηλικία, εφόσον υπάρχουν ρυτίδες ή γραμμές που ενοχλούν. Συνήθως, είναι μία θεραπεία που την επιζητούν άτομα που έχουν περάσει την τρίτη δεκαετία της ζωής τους, χωρίς αυτό όμως να αποκλείει τις μικρότερες ηλικιακές ομάδες, ειδικά αν πρόκειται για άτομα που καπνίζουν και εκτίθενται πολύ στον ήλιο, με αποτέλεσμα να έχουν εκδηλώσει πρόωρα σημάδια γήρανσης.

ΜΥΘΟΣ:

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να φέρει υπερβολικό αποτέλεσμα.

ΑΛΗΘΕΙΑ:

Η σωστή χρήση του υαλουρονικού οξέος προϋποθέτει πολύ καλή γνώση της ανατομίας του προσώπου, πολυετή εμπειρία εφαρμογών και υψηλή αισθητική σχετικά με τους κανόνες ομορφιάς, ώστε το αποτέλεσμα να δείχνει ωραίο και φυσικό. Με λίγα λόγια, καθοριστικό ρόλο για το αποτέλεσμα παίζει η τεχνική και η αισθητική του γιατρού που εφαρμόζει τις εγχύσεις. Είναι πολύ σημαντικό να θέσει ρεαλιστικές προσδοκίες στον ασθενή, να ξεκαθαρίσει ότι τα fillers ενισχύουν τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου και δεν δημιουργούν νέα χαρακτηριστικά, και να καθορίσει ποιο είναι το σημείο που δεν θα πρέπει να ξεπεραστεί για να μην δείχνει το αποτέλεσμα αφύσικο ή υπερβολικό. Τυχαίνει αρκετές φορές οι ασθενείς να είναι τόσο ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες του υαλουρονικού οξέος που να ζητάνε όλο και περισσότερο. Στο σημείο αυτό λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό να έχουν τη σωστή ιατρική καθοδήγηση για το πού πρέπει να σταματήσουν.

Κλείσε Ένα Ραντεβού Μαζί μας

Αν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνισή σας, να επιλύσετε ακόμη και έντονα αισθητικά προβλήματα ή απλώς να χαλαρώσετε από το στρες της καθημερινότητας, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, μην διστάσετε να μας επισκεφτείτε!

×