Μεσοθεραπεία Προσώπου

Μια skin booster θεραπεία που “ξυπνά τους” ινοβλάστες

Η επιδερμίδα, που λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας απέναντι στους εξωτερικούς βλαπτικούς παράγοντες, μπλοκάρει δυστυχώς και την εισχώρηση των δραστικών ουσιών των καλλυντικών. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, αναπτύχθηκε η μεσοθεραπεία προσώπου. Για να ξεπερνάει το εμπόδιο της επιδερμίδας και να δρα στη στιβάδα που είναι καθοριστική για τη νεότητα του προσώπου (χόριο). Η μεσοθεραπεία μεταφέρει στο χόριο ένα σούπερ antiaging κοκτέιλ που του επιτρέπει να καταπολεμά αποτελεσματικά ρυτίδες, μαύρους κύκλους, χαλάρωση, ξηρότητα, πανάδες.

Τι είναι η μεσοθεραπεία προσώπου

Η μεσοθεραπεία είναι μία θεραπεία που δρα στη μεσαία στιβάδα του δέρματος. Έχει την ικανότητα να αναζωογονεί βαθιά το δέρμα, παρέχοντάς του όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη για να ανανεώνει τα κύτταρά του και να διορθώνει τα σημάδια της γήρανσης. Το αποτέλεσμα είναι η Θεαματική βελτίωση σε επίπεδο υφής, ενυδάτωσης, πάχους και φωτεινότητας του δέρματος.

Η μεσοθεραπεία προσώπου, ή αλλιώς mesolift, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε προσώπου, εφαρμόζεται ένα κοκτέιλ από βιταμίνες, αμινοξέα, αντιοξειδωτικές ουσίες, μεταλλικά στοιχεία και υαλουρονικό οξύ που επιτρέπουν στο δέρμα να αναγεννηθεί. Το μεγάλο πλεονέκτημα της μεσοθεραπείας είναι ότι καταφέρνει να παρέχει τα πολύτιμα συστατικά της ακριβώς στα σημεία όπου είναι απαραίτητα, και ότι αυτά δρουν τοπικά χωρίς να διαχέονται στο υπόλοιπο σώμα. Έτσι, η δράση είναι τόσο εστιασμένη που όλο το όφελος είναι υπέρ του δέρματος.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

  • Χρόνος Θεραπείας : 15 λεπτά ανά περιοχή
  • Διάρκεια Αποτελέσματος: Έως και χρόνια με τη σωστή συντήρηση
  • Επίπεδο Πόνου: Ήπιο
  • Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα: Άμεσα
  • Τεχνική: Αναίμακτη
  • Αναισθησία: Χωρίς ή τοπική
  • Διάρκεια αποθεραπείας: Μηδενική, άμεση επιστροφή στις δραστηριότητές σας

Skinboosters για μέγιστη δράση

Στα ιατρεία μας, εφαρμόζονται δύο από τις πιο εξελιγμένες μεσοθεραπείες παγκοσμίως: η Jalupro της ελβετικής εταιρίας Professional Derma και η NCTF της γαλλικής εταιρίας Filorga. Και οι δύο ανήκουν στην κατηγορία των περίφημων skin boosters. Είναι η κατηγορία που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στα fillers και τα υλικά μεσοθεραπείας, καθώς πρόκειται για προϊόντα που δεν εγχέονται κάτω από το δέρμα για να γεμίσουν συγκεκριμένες πτυχώσεις ή να τονίσουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (π.χ. χείλη ή ζυγωματικά), αλλά μέσα σε αυτό για να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και να ενισχύσουν συνολικά την υγεία και τη νεανικότητα του δέρματος.

Τα skin boosters είναι κατάλληλα για κάθε ηλικία και κάθε τύπο δέρματος. Πρόκειται για πολύ ρευστά υλικά που βελτιώνουν τη γενική κατάσταση και ποιότητα του δέρματος, προσφέροντας λάμψη, ενυδάτωση, σφριγηλότητα και σημαντική αναζωογόνηση.

Μεσοθεραπεία Jalupro & Jalupro HMW

Τα skin boosters Jalupro και Jalupro HMW αποτελούν εξελιγμένα προϊόντα βιοτεχνολογίας της ελβετικής εταιρίας Professional Derma με έδρα το Λουγκάνο. Περιέχουν ένα από τα πιο δραστικά κοκτέιλ μεσοθεραπείας που συνδυάζει 4 διαφορετικά αμινοξέα και υαλουρονικό οξύ για να προσφέρει ένα πιο σφριγηλό, νεανικό δέρμα, να λειάνει λεπτές γραμμές και βαθιές ρυτίδες, να σβήσει μαύρους κύκλους και να καταπολεμήσει σημάδια ακμής και φωτογήρανσης. Πιο συγκεκριμένα, πέρα από υαλουρονικό οξύ, το Jalupro και το πιο ενισχυμένο Jalupro HMW περιέχουν γλυκίνη, L-προλίνη, L-λυσίνη και L-λευκίνη, τέσσερα σημαντικά αμινοξέα που έχει αποδειχτεί ότι εξασφαλίζουν την θρέψη και τον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών, ενεργοποιούν την κολλαγονογένεση, επιβραδύνουν τον ρυθμό αποδόμησης του κολλαγόνου και συμβάλλουν στην παραγωγή αυξητικών παραγόντων (TGF-b). Αποτελούν αναμφίβολα μία θεραπεία υπεροχής στη διαδικασία βιοαναζωογόνησης του δέρματος, καθώς αξιοποιούν όλες τις εξελίξεις και την πρόοδο της βιοτεχνολογίας, και είναι κατάλληλα για κάθε τύπο δέρματος.

Μεσοθεραπεία NCTF

Η μεσοθεραπεία NCTF είναι το γνωστό skin booster των γαλλικών εργαστηρίων Filorga με έδρα το Παρίσι. Αποτελεί ένα μοναδικό πολυαναζωογονητικό κοκτέιλ 55 ενεργών αντιγηραντικών συστατικών με στόχο την αναζωογόνηση και τη βαθιά ενυδάτωση του δέρματος που στερείται λάμψης και ελαστικότητας. Στη σύνθεσή του, το NCTF περιέχει 14 βιταμίνες, καθώς και 4 σημαντικά μεταλλικά στοιχεία (ασβέστιο, κάλιο, νάτριο και μαγνήσιο), 24 αμινοξέα, 6 συνένζυμα, 5 βάσεις νουκλεϊνικών οξέων και 2 αντιοξειδωτικά συστατικά. Όλα μαζί έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τη δράση της ελαστάσης και της κολλαγενάσης, των ενζύμων που καταστρέφουν τις υπάρχουσες ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης.

Η εφαρμογή του NCTF προσφέρει ορατό αποτέλεσμα από την 1η συνεδρία και η αποτελεσματικότητα αυτή έχει καταγραφεί αναλυτικά σε πολλές επιστημονικές μελέτες: 72% βελτίωση σε ρυτίδες και γραμμές έκφρασης, 144% αύξηση φωτεινότητας και λάμψης, 103% ενίσχυση σφριγηλότητας και τόνου, 132% ανάπτυξη ενυδατικών παραγόντων, 147% πολλαπλασιασμός ινοβλαστών, 256% αύξηση κολλαγόνου, 90% ενίσχυση προστασίας από υπεριώδη ακτινοβολία UVA και UVB, καθώς και 366% βελτίωση στην αναστολή της γονιδιακής έκφρασης της ελαστάσης.

Ενισχυμένη Μεσοθεραπεία Bio Nutri Lift

Το Bio Nutri Lift αποτελεί την πιο ενισχυμένη εκδοχή της μεσοθεραπείας NCTF, καθώς συνοδεύεται από την εφαρμογή υαλουρονικού οξέος. Είναι μία θεραπεία «2 σε 1», που συνδυάζει όλα τα αναζωογονητικά οφέλη του γνωστού skin booster της Filorga με τις εξαιρετικές δυνατότητες επαναφοράς των χαμένων όγκων και της νεανικότητας που προσφέρει το υαλουρονικό οξύ. Η συνδυαστική δράση των δύο θεραπειών χαρίζει βαθιά θρέψη και ενυδάτωση, βελτιώνει την υφή, το πάχος και την ποιότητα του δέρματος, λειαίνει λεπτές και βαθύτερες ρυτίδες, διορθώνει τη χαλάρωση, τονώνει τα ζυγωματικά και αποκαθιστά τους χαμένους όγκους του προσώπου.

Το Bio Nutri Lift χρησιμοποιεί την πιο καινοτόμα εφαρμογή εγχύσεων με ατραυματικές μικροκάνουλες και όχι βελόνες. Όλη η θεραπεία πραγματοποιείται από δύο σημεία εισόδου: α) το ζυγωματικό τόξο, όπου πραγματοποιούνται 5 ή 6 γραμμές σε σχήμα βεντάλιας προς τις ρινοπαρειακές πτυχές, και β) τις γωνίες της γνάθου, όπου πραγματοποιούνται 4 ή 5 γραμμές σε σχήμα βεντάλιας προς τις ρυτίδες μαριονέτας και τις ρινοπαρειακές πτυχές.

Η συμπληρωματική δράση των βιοαναζωογονητικών συστατικών του skin booster NCTF και του υαλουρονικού οξέος προσφέρει ένα άμεσο μη επεμβατικό λίφτινγκ και δημιουργεί νέα σημεία στήριξης για αποτελέσματα που διαρκούν.

Αύξηση της παραγωγής
κολλαγόνου έως 256%

Τι σας προσφέρει η μεσοθεραπεία προσώπου;

Βελτιώνει τον τόνο, την υφή, τη σφριγηλότητα και τη φωτεινότητα της επιδερμίδας

Λειαίνει τις ρυτίδες & προσφέρει βαθιά θρέψη και ενυδάτωση στο δέρμα

Σβήνει τις πανάδες και τους μαύρους κύκλους & απομακρύνει τις σακούλες

Βελτιώνει την τοπική μικροκυκλοφορία και ενδυναμώνει τα τοιχώματα των τριχοειδών αγγείων

Συστέλλει τους διεσταλμένους πόρους και βελτιώνει τις ουλές

Διεγείρει σημαντικά την παραγωγή κολλαγόνου και επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ STEP BY STEP

STEP 1

Αρχικά, γίνεται μία αξιολόγηση από τον γιατρό για να διαπιστώσει την κατάσταση και τις ανάγκες του προσώπου σας. Σε αυτό το στάδιο, σας προτείνει το κατάλληλο κοκτέιλ μεσοθεραπείας που μπορεί να σας χαρίσει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

STEP 2

Καθαρίζεται το δέρμα σας από τυχόν ρύπους και μακιγιάζ, και στη συνέχεια σημειώνονται με ένα λευκό μολύβι τα σημεία και τα όρια των εγχύσεων. Εάν το επιθυμείτε, πριν την εφαρμογή της θεραπείας, μπορεί να γίνει χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας.

STEP 3

Η μεσοθεραπεία προσώπου γίνεται είτε με ειδικές ατραυματικές μικροκάνουλες, είτε με πολύ λεπτές ενδοδερμικές βελόνες που δημιουργούν μικρούς πομφούς (σαν τσιμπήματα μέλισσας). Η διάρκεια της θεραπείας δεν ξεπερνάει τα 10-15 λεπτά ανά περιοχή.

STEP 4

Στο τέλος της θεραπείας, το δέρμα καθαρίζεται καλά και, εάν το επιθυμείτε, ακολουθεί κάλυψη με ειδικό μέικ-απ. Είναι η στιγμή που μπορείτε να προγραμματίσετε το επόμενο ραντεβού σας και να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Πριν τη θεραπεία

Αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης, ιβουπροφένης και άλλων μη-στεροειδών και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων για περίπου 7 ημέρες πριν τη θεραπεία, για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα εμφάνισης μωλωπισμού ή αιμορραγίας.

Αποφύγετε τη χρήση καλλυντικών με 1% Retin-A τις τελευταίες δύο ημέρες πριν τη μεσοθεραπεία.

Τις προηγούμενες 4 βδομάδες, αποφύγετε τις θεραπείες απολέπισης του δέρματος με χημικά πήλινγκ.

Μετά τη θεραπεία

Για μερικές ώρες, οι πομφοί από τις εγχύσεις της μεσοθεραπείας μπορεί να είναι ακόμα ορατοί. Είναι φυσιολογικό. Θα υποχωρήσουν πλήρως το πολύ μέσα σε 24 ώρες.

Αν εμφανιστούν μελανίτσες σε κάποια από τα σημεία των εγχύσεων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τοπικά μία αλοιφή με arnica. Θα υποχωρήσουν μέσα σε λίγες ημέρες.

Αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση αμέσως μετά τη θεραπεία.

Δεν συστήνεται η κολύμβηση σε πισίνα με χλώριο για 3-5 ημέρες.

Αποφύγετε την αποτρίχωση του προσώπου για τουλάχιστον 5 ημέρες.

Χρησιμοποιείτε καθημερινά αντηλιακή προστασία με δείκτη SPF30+.

Τα οφέλη της μεσοθεραπείας

Ανώδυνη μέθοδος

Φυσικό αποτέλεσμα

Κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος

Μεγάλη διάρκεια αποτελέσματος

Ασφαλής, δοκιμασμένη μέθοδος

Προσιτό κόστος

144% αύξηση της λάμψης
του προσώπου

Τα 9 πιο δραστικά συστατικά της μεσοθεραπείας προσώπου

Βιταμίνη C
Ισχυρό αντιοξειδωτικό, επιταχύνει τη σύνθεση DNA και επομένως αυξάνει τη σύνθεση κολλαγόνου.

Βιταμίνη Α
Ρυθμίζει την ανανέωση της επιδερμίδας, περιορίζει την παραγωγή σμήγματος και συμβάλλει στη σύνθεση κολλαγόνου.

Βιταμίνη Ε
Ελέγχει τη φυσιολογική ανανέωση του δέρματος και τον μηχανισμό επιδιόρθωσης των κατεστραμμένων κυττάρων.

Βιταμίνες Β1, Β2, Β3 και Β5
Συμμετέχουν στην παραγωγή ενέργειας και κατευθύνουν αυτήν την ενέργεια στα κύτταρα που την έχουν ανάγκη για να αναγεννηθούν.

Βιταμίνες Β7, Β9 και Β12
Συμβάλλουν στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των λιπαρών και των υδατανθράκων και επομένως στην παραγωγή ενέργειας και τη σύνθεση DNA και RNA.

Ασβέστιο και μαγνήσιο
Ρυθμίζουν τη λειτουργία των κυττάρων, την ανανέωση των κυτταρικών τοιχωμάτων, καθώς και τη δράση σημαντικών ενζύμων.

Γλουταθιόνη
Συστατικό με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, χρησιμεύει για τον σχηματισμό ενζύμων, την εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών και άλλων βλαπτικών παραγόντων που ευθύνονται για το οξειδωτικό στρες.

Συνένζυμα και νουκλεοσίδια
Τα συνένζυμα είναι έτοιμη «τροφή» για να συνθέσουν οι ινοβλάστες φρέσκο κολλαγόνο και ελαστίνη, ενώ τα νουκλεοσίδια είναι θεμελιώδη υλικά για τη σύνθεση DNA και RNA.

Υαλουρονικό οξύ
Αποτελεί δομικό υλικό ενός υγιούς δέρματος, χάρη στην ικανότητά του να συγκρατεί 1.000 φορές το βάρος του σε νερό. Επιπλέον, έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιασικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Συχνές Ερωτήσεις

Το δέρμα αρχίζει να μεταμορφώνεται μέσα στις πρώτες 24 ώρες από τη θεραπεία και για διάστημα 8 εβδομάδων. Τα περισσότερα άτομα αρχίζουν να παρατηρούν σημαντική διαφορά στο πρόσωπό τους περίπου 3-4 βδομάδες μετά την πρώτη θεραπεία. Καθώς οι ινοβλάστες εργάζονται πλέον εντατικά και παράγουν φρέσκο κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ, το αποτέλεσμα βελτιώνεται διαρκώς και το πρόσωπο ανακτά τη χαμένη λάμψη και σφριγηλότητά του. Το αποτέλεσμα της μεσοθεραπείας μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια με την κατάλληλη συντήρηση.

Αν ακολουθήσετε μεσοθεραπεία προσώπου με το skin booster Jalupro ή Jalupro HMW, τότε στο πλαίσιο συντήρησης συστήνεται συνήθως ένα κύκλος 3 θεραπειών μετά από 6-12 μήνες. Από την άλλη μεριά, στην περίπτωση της μεσοθεραπείας NCTF, η συντήρηση προβλέπει 1 συνεδρία ανά 3 μήνες. Όμως, ο ακριβής αριθμός συνεδριών, καθώς και η συχνότητά τους, καθορίζονται από τον γιατρό βάσει της κατάστασης και των αναγκών του δικού σας δέρματος.

Κλείσε Ένα Ραντεβού Μαζί μας

Αν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνισή σας, να επιλύσετε ακόμη και έντονα αισθητικά προβλήματα ή απλώς να χαλαρώσετε από το στρες της καθημερινότητας, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, μην διστάσετε να μας επισκεφτείτε!

×