Αποτελεί τη Νο1 μη επεμβατική κοσμητική θεραπεία παγκοσμίως. Η βοτουλινική τοξίνη υπόσχεται λαμπερό νεανικό δέρμα χωρίς σημάδια έκφρασης με μία μόνο συνεδρία ανώδυνα και αποτελεσματικά.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΤΟΥΛΙΝΙΚΗ ΤΟΞΙΝΗ

Η βοτουλινική τοξίνη είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για τις δυναμικές ρυτίδες του προσώπου, δηλαδή τις ρυτίδες που δημιουργούνται από συνηθισμένες εκφράσεις, όπως είναι το γέλιο, η έκπληξη, η συνοφρύωση, ο θυμός και άλλες.

Η βοτουλινική τοξίνη δρα ακριβώς στη ρίζα του προβλήματος, καθώς έχει τη δυνατότητα να μπλοκάρει την κινητικότητα των μυών (δερματικούς ή μιμικούς μυς) και επομένως να αποτρέπει την εμφάνιση ρυτίδων στο υπερκείμενο δέρμα. Πρόκειται για μία ενέσιμη θεραπεία που βασίζεται στην έγχυση μιας ειδικής νευροτοξίνης, της λεγόμενης βοτουλινικής τοξίνης τύπου Α ή αλλιώς αλλαντικής τοξίνης, η οποία όταν εφαρμόζεται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό στην ενδεικνυόμενη δοσολογία, είναι απολύτως ασφαλής για τον οργανισμό. Αν και το αποτέλεσμα είναι θεαματικό, δεν αλλάζει ριζικά την όψη του προσώπου σας. Οι μύες απλά χαλαρώνουν, επομένως εσείς μπορείτε ακόμα να εναλλάσετε τις εκφρασεις του προσώπου χωρίς όμως να «τσαλακώνεται» το δέρμα σας!

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

  • Χρόνος Θεραπείας: 5 λεπτά
  • Διάρκεια Αποτελέσματος: Έως 6 μήνες
  • Επίπεδο Πόνου: Χωρίς πόνο
  • Κόστος Συνεδρίας: από 149 €
  • Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα: Έναρξη μετά από 2-3 ημέρες και ολοκλήρωση σε 2 βδομάδες
  • Τεχνική: Αναίμακτη
  • Αναισθησία: Χωρίς
  • Διάρκεια αποθεραπείας: Μηδενική, άμεση επιστροφή στις δραστηριότητές σας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ STEP BY STEP

STEP 1

Συζήτηση με τον γιατρό σχετικά με τις επιθυμίες σας. Αφού συναξιολογήσει την κατάσταση και τον τύπο του δέρματος σας, την ηλικία και τις προσδοκίες σας, ο γιατρός διαμορφώνει ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας για να σας προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

STEP 2

Ο γιατρός σας ζητάει να λάβετε συγκεκριμένες εκφράσεις (χαμόγελο, έκπληξη, θυμός, συνοφρύωση) και σημειώνει πάνω στο δέρμα του προσώπου σας με ειδικό μολύβι τα σημεία όπου θα γίνουν οι εγχύσεις. Στο στάδιο αυτό, καθορίζονται οι μονάδες βοτουλινικής τοξίνης (units) που θα χρειαστούν για ένα άριστο αποτέλεσμα.

STEP 3

Μέσα σε 5-10 λεπτά, ο γιατρός ολοκληρώνει τις μικροεγχύσεις στα προκαθορισμένα σημεία με ειδική τεχνική που καθιστά την εφαρμογή ανώδυνη. Ωστόσο, εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να ζητήσετε να προηγηθεί τοπική εφαρμογή κρύας κομπρέσας ή αναισθητικής κρέμας ώστε η περιοχή να μουδιάσει.

STEP 4

Ο γιατρός καταγράφει στο αρχείο σας το πλάνο της θεραπείας (ζώνες προσώπου) και τον αριθμό των μονάδων μπότοξ που χρησιμοποιήθηκαν ανά περιοχή. Επαναπρογραμματίζετε ραντεβού μετά από περίπου 15-20 ημέρες, όταν πλέον θα είναι ορατή η πλήρης δράση της θεραπείας, ώστε να αξιολογηθεί αν τυχόν ορισμένα σημεία χρήζουν ενίσχυσης (retouch).

Πριν τη θεραπεία

Την τελευταία βδομάδα πριν την εφαρμογή, αποφύγετε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

Μία βδομάδα νωρίτερα, συστήνεται η διακοπή λήψης φαρμακευτικών σκευασμάτων ή συμπληρωμάτων διατροφής που ρευστοποιούν το αίμα, όπως ασπιρίνη, ιβουπροφένη, αντιπηκτικά, βιταμίνη Ε, Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, gingko biloba και ginseng, με σκοπό την αποφυγή εμφάνισης μώλωπων στα σημεία των εγχύσεων μετά τη διαδικασία.

Μετά τη θεραπεία

Μπορείτε να εφαρμόσετε κανονικά το μακιγιάζ σας αμέσως μετά τη θεραπεία.

Συστήνεται να αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση και τις βαριές χειρονακτικές εργασίες για 2-3 ημέρες, ώστε να μην αυξηθεί η καρδιακή συχνότητα και ροή του αίματος, όπου εμποδίζει τα τραυματισμένα αιμοφόρα αγγεία στα σημεία των εγχύσεων να επουλωθούν γρήγορα.

Αν εμφανίσετε μώλωπες στα σημεία των εγχύσεων, μπορείτε να τους αντιμετωπίσετε με τοπική εφαρμογή κρέμας με βάση την arnica.

Αποφύγετε να αγγίζετε ή να πειράζετε την περιοχή της θεραπείας για τις επόμενες τουλάχιστον 6 ώρες μετά την εφαρμογή. Αντενδείκνυται οποιοδήποτε μασάζ ή πίεση στην περιοχή.

Αποφύγετε να κοιμηθείτε για τις επόμενες τουλάχιστον 3-4 ώρες μετά τη θεραπεία, ώστε να μην τρίψετε ή πιέσετε ασυναίσθητα την περιοχή της εφαρμογής. Το πρώτο βράδυ μετά την εφαρμογή, προτιμήστε να κοιμηθείτε με το κεφάλι σας υπερυψωμένο χρησιμοποιώντας έξτρα μαξιλάρια.

Για να καταπραΰνετε τυχόν οίδημα στην περιοχή, μπορείτε να εφαρμόζετε απαλά μία κρύα κομπρέσα για 5-10 λεπτά κάθε μία ώρα.

Τα οφέλη της βοτουλινικής τοξίνης

Ανώδυνη μέθοδος


Ασφαλής θεραπεία με έγκριση FDA


Εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας


Σύντομη διαδικασία χωρίς παρενέργειες


Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες


Προσιτό κόστος

Κλείσε Ένα Ραντεβού Μαζί μας

Αν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνισή σας, να επιλύσετε ακόμη και έντονα αισθητικά προβλήματα ή απλώς να χαλαρώσετε από το στρες της καθημερινότητας, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, μην διστάσετε να μας επισκεφτείτε!

×