«Θέλω να προσέχω τον εαυτό μου για να φαίνομαι καλύτερος»

«Η ιδέα και η αντίληψη περί της πλαστικής χειρουργικής είναι πλήρως απενεχοποιημένη και, γενικότερα, η βελτίωση της εικόνας –του προσώπου, του σώματος- έχει ενταχθεί στο πλαίσιο της σκέψης «θέλω να προσέχω τον εαυτό μου, να φαίνομαι καλύτερος».

Αυτό δηλώνει σήμερα σε συνέντευξή του στην “δημοκρατική” ο Dr. Ελευθέριος Δημητριαδιού, πλαστικός και επανορθωτικός χειρουργός και επιστημονικός υπεύθυνος των ιατρείων Luxurious Medical Aesthetics & Plastic Surgery που λειτουργούν στην Ρόδο. Πέρα από την αισθητική πλαστική χειρουργική, σημαντικό ρόλο παίζει και η επανορθωτική πλαστική χειρουργική σε βλάβες του δέρματος όπως ο καρκίνος και το έγκαυμα.


Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να φτιάξει ένα ιατρείο υψηλής απόδοσης στην Ρόδο, ο κ. Δημητραδιού απαντάει πως «αγαπάω την Ρόδο και θέλω να την βλέπω να προοδεύει ώστε να γίνει ένας σπουδαίος προορισμός όπου ο καθένας θα μπορεί να έχει πολλές επιλογές για να το επισκεφτεί».


Επιπλέον, ξεκαθαρίζει ότι η πλαστική χειρουργική στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλού επιπέδου αλλά και πολύ προσιτή.


Η συνέντευξη αναλυτικά:


Κύριε Δημητραδιού, η πλαστική χειρουργική είναι ευρέως διαδεδομένη κυρίως για την αισθητική της πλευρά. Τα τελευταία χρόνια, οι γυναίκες, οι άνδρες αλλά και οι νεαρότερες ηλικίες δεν θεωρούν “ταμπού” μία επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους. Δώστε μας μια εικόνα για το τι επικρατεί σήμερα εν έτει 2019.


Κατ’ αρχήν πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτή η επιστήμη έχει ενταχθεί στο λεγόμενο ‘life style’ του σύγχρονου Έλληνα. Η ιδέα και η αντίληψη περί της πλαστικής χειρουργικής είναι πλήρως απενεχοποιημένη και, γενικότερα, η βελτίωση της εικόνας -του προσώπου, του σώματος- έχει ενταχθεί στο πλαίσιο της σκέψης «θέλω να προσέχω τον εαυτό μου, να φαίνομαι καλύτερος». Καλύτερο θα ήταν να συνδυάζεται αυτό και με το… γίνομαι ένας καλύτερος άνθρωπος (!)


Ο σύγχρονος άνθρωπος, το έχει εντάξει στην ζωή του. Αυτό θεωρώ ότι είναι ένα θετικό βήμα, διότι ένας άνθρωπος ο οποίος προσέχει την εικόνα του -πάντα στο πλαίσιο του λογικού, του εφικτού και του ανθρώπινου- είναι κάτι το οποίο δείχνει έναν αυτοσεβασμό.


Έναν σεβασμό προς εμάς, προς την εικόνα μας που βγάζουμε προς τα έξω, στην κοινωνία. Από εκεί και πέρα, πέρα από την προσπάθεια να βελτιώσουμε την εικόνα μας, η επιλογή της πλαστικής χειρουργικής ενέχει και μια διάθεση για ζωή.


Ένας άνθρωπος ο οποίος προσέχει την εικόνα του, δείχνει ότι θέλει να ζήσει, ότι θέλει να είναι αρεστός στον εαυτό του και στους άλλους, να είναι ενεργός στο κοινωνικό σύνολο και το θεωρώ πολύ σπουδαίο.

Σίγουρα πάντοτε παίζει ρόλο η ψυχολογία. Εσείς, προετοιμάζετε ψυχολογικά τους ασθενείς σας, όταν έρχονται και σας ζητούν κάποια πράγματα που ίσως να είναι υπερβολικά;


Πάντα προηγείται μια συζήτηση. Πάντα η κουβέντα γίνεται στο μέτρο του δυνατού, δηλαδή από το τι μπορεί να γίνει, τι μπορεί να είναι αποδεκτό κατά τον μέσο όρο. Δεν είναι σωστό να κάνουμε πράγματα που ξεφεύγουν από το φυσιολογικό. Η πλαστική χειρουργική έρχεται να βελτιώσει πράγματα και όχι να αλλάξει πράγματα με σκοπό να υπάρχει ριζική αλλαγή του αποτελέσματος.


Διότι πολλές φορές, κάτι τέτοιο ενέχει κινδύνους και δεν θέλουμε να τους προκαλέσουμε. Θέλουμε να κινηθούμε στο πλαίσιο του φυσιολογικού, με μια βελτίωση που θα μας δώσει μεγαλύτερη ικανοποίηση, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αλλά μέχρι ενός ορισμένου σημείου.

Ποιες είναι τα πιο “δημοφιλείς” επεμβάσεις που σας ζητούν ως επί το πλείστον;


Σαφέστατα οι θεραπείες που γίνονται στο ιατρείο, που περιλαμβάνουν ενέσιμες θεραπείες ή θεραπείες όπου χρησιμοποιούμε εξοπλισμούς ιατρικούς (π.χ. lazer ιατρικά για αποτρίχωση ή βελτίωση της ποιότητας του δέρματος) είναι τα πιο διαδεδομένα. Οι ενέσιμες θεραπείες όπως π.χ. το μπότοξ, το υαλουρονικό, είναι πολύτιμος σύμμαχος σε καθημερινή βάση.


Όσον αφορά τα χειρουργεία, σαφέστατα το λίφτινγκ προσώπου, η βλεφαροπλαστική, οι επεμβάσεις που αφορούν τον μαστό (διορθώσεις, μειώσεις, αυξήσεις κ.λπ.) είναι πλέον καθημερινή πρακτική και πραγματικότητα στο ιατρείο.


Είναι πολύ διαδεδομένα αλλά είναι χειρουργεία και πρέπει ο καθένας που θα το αποφασίσει να το αντιμετωπίσει με την δέουσα σοβαρότητα.


Είναι γεγονός πως έχουν μπει στην καθημερινότητά μας αφού πλέον δεν είναι τόσο δύσκολο να πάρει κάποιος την απόφαση για μία επέμβαση αισθητικής χειρουργικής. Γενικότερα ό,τι γίνεται με ασφάλεια και δημιουργεί μια καλύτερη εικόνα, δημιουργεί θετικά συναισθήματα και για το άτομο που το έκανε και για το περιβάλλον του.

Να περάσουμε σ’ εσάς. Επιλέξατε να κάνετε ένα σύγχρονο ιατρείο στην Ρόδο αν και έχετε διακρίσεις στο εξωτερικό και φυσικά στην Αθήνα. Εξηγήστε μας τους λόγους.


Κοιτάξτε, η επιλογή της Ρόδου έγινε επειδή ήθελα να επενδύσω στον τόπο από όπου κατάγομαι. Έχει γίνει μια πάρα πολύ μεγάλη και πολύ σοβαρή επένδυση η οποία ξεπερνάει τα όρια του νησιού αλλά και της χώρας. Αφενός ο ροδιακός λαός είναι απενεχοποιημένος σε ό,τι αφορά την πλαστική χειρουργική και αφετέρου, οι Ροδίτες είναι πολύ ‘κοσμοπολίτες’ με αποτέλεσμα να μου δίνει κι εμένα, προσωπικά, ένα δυνατό ερέθισμα να παραμείνω και να επενδύσω στον τόπο μου.


Την Ρόδο την αγαπάω και θέλω να την βλέπω να προοδεύει, να γίνει ένας σπουδαίος προορισμός όπου ο καθένας θα μπορεί να έχει πολλές επιλογές για να το επισκεφτεί.

Κύριε Δημητραδιού, η πλαστική χειρουργική δεν είναι μόνον η αισθητική. Είναι και η ιατρική πλευρά και θέλω να μας μιλήσετε γι’ αυτό. Είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό κομμάτι.


Είναι πάρα πολύ σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος, πως μπορεί κάποιος να απευθύνεται στον πλαστικό χειρουργό για οποιεσδήποτε δερματικές βλάβες: καρκινικές, προ-καρκινικές είτε αθώες, χρήζουν χειρουργικής επέμβασης.


Η πλαστική χειρουργική αποκαθιστά ογκολογικές παθήσεις του δέρματος διά του χειρουργείου και είναι απολύτως εξειδικευμένη στο να χειρουργεί το δέρμα. Επειδή ζούμε σε μια χώρα που είναι ηλιόλουστη, το δέρμα μας υπόκειται σε πολύ μεγάλες φθορές οι οποίες πολλές φορές είναι επικίνδυνες. Ο κόσμος σε πολλές περιπτώσεις, μπερδεύεται και δεν ξέρει πού να απευθυνθεί. Όμως πρέπει να πάει στον πλαστικό χειρουργό για να αφαιρέσει ή να αποκαταστήσει τις βλάβες. Επιπροσθέτως, η πλαστική χειρουργική είναι η ειδικότητα που ασχολείται αποκλειστικά με το έγκαυμα. Είναι μια βλάβη, την οποία αποκαθιστά η πλαστική χειρουργική.

Να περάσουμε στις… τιμές. Είναι, τελικά, προσιτή η πλαστική χειρουργική;


Γενικότερα, στην Ελλάδα, η πλαστική χειρουργική θεωρώ ότι είναι προσιτή. Είναι πολύ πιο προσιτή σε τιμές, σε σχέση με άλλες χώρες. Επίσης, το επίπεδο της πλαστική χειρουργικής στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ υψηλό σε σχέση με άλλες χώρες, χωρίς να είναι αντιστοίχως ακριβό. Δηλαδή, για μία επέμβαση σε μια άλλη χώρα, μπορεί η τιμή να είναι 3 – 4 φορές πιο υψηλή. Οι Έλληνες πλαστικοί χειρουργοί βρίσκονται σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο -από τα υψηλότερα στον κόσμο και οι τιμές είναι πάρα πολύ καλές και προσιτές.

Τι θα λέγατε στους αναγνώστες που θα διαβάσουν αυτή την συνέντευξη;


Το μήνυμα που θα έδινα από την δική μου πλευρά είναι ένα: είναι καλό να αγαπάμε τον εαυτό μας, να αγαπάμε την εικόνα μας, να μπορούμε να εμπιστευτούμε τον γιατρό που επιλέγουμε και να τον αφήσουμε να ασκήσει την τέχνη του με ηρεμία και πάντα να προσέχουμε να μην ζητάμε πράγματα πέρα από το φυσιολογικό και το εφικτό και φυσικά, πέρα από τα δεδομένα του εκάστοτε ατόμου γιατί κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός.

Picture of Health Laser Clinic

Health Laser Clinic

Κλείσε Ένα Ραντεβού Μαζί μας

Αν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνισή σας, να επιλύσετε ακόμη και έντονα αισθητικά προβλήματα ή απλώς να χαλαρώσετε από το στρες της καθημερινότητας, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, μην διστάσετε να μας επισκεφτείτε!

×