Ενθέματα Σιλικόνης: Πόσο τα αγαπούν οι Ελληνίδες και πόσο τις βλάπτουν

Για ποιους λόγους οι Ελληνίδες επιλέγουν την αυξητική στήθους και πόσο ασφαλείς πρέπει να νιώθουν με τα ενθέματα σιλικόνης που τοποθετούνται στον μαστό τους

Υπολογίζεται ότι στη χώρα μας πραγματοποιούνται ετησίως 1500 επεμβάσεις αυξητικής στήθους σύμφωνα με τα δεδομένα που προέρχονται από τις εταιρείες που προμηθεύουν ενθέματα την ελληνική αγορά.

Όσον αφορά το κοινωνιολογικό προφίλ των γυναικών αυτό δεν είναι ξεκάθαρο. Το στήθος στην γυναίκα είναι ένα σύμβολο θηλυκότητας, που γενικότερα απασχολεί την κάθε γυναίκα. Η πλειονότητα των γυναικών ανεξαρτήτως κοινωνιολογικού προφίλ ενδιαφέρονται για την εικόνα του στήθους τους διότι είναι ένα ισχυρό σύμβολο της θηλυκότητας τους.

Όσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες, υπάρχουν διάφορες ηλικίες και διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες προβαίνουν σε αυτήν την επέμβαση. Γυναίκες στην αρχή της δεκαετίας των 20 οι οποίες αντιλαμβάνονται ότι το στήθος τους είναι μικρό και θα επιθυμούσαν ένα λίγο πιο μεγάλο ή ένα πιο γεμάτο στήθος ή ένα πιο συμμετρικό ή ένα στήθος αισθητικά ωραιότερο και καλύτερο από αυτό που έχουν κληρονομήσει.

Ένα ηλικιακό γκρουπ είναι γυναίκες που έχουν κάνει οικογένεια και έχουν ολοκληρώσει με την διαδικασία της τεκνοποίησης με αποτέλεσμα να επιθυμούν να αποκαταστήσουν το στήθος τους στην εικόνα που είχε προ της εγκυμοσύνης ή της τεκνοποίησης, ενώ ένα τρίτο ηλικιακό γκρουπ είναι οι γυναίκες οι οποίες βρίσκονται στην κλιμακτήριο ή την εμμηνόπαυση και το στήθος τους υπόκειται σε διάφορες διαφοροποιήσεις.

Αυτά είναι κυρίως τα τρία ηλιακά γκρουπ των γυναικών που σκέφτονται να υποβληθούν σε πλαστική επέμβαση στήθους. Υπάρχει και μια τέταρτη ομάδα γυναικών οι οποίες έχουν υποβληθεί σε επεμβάσεις στο μαστό εξαιτίας νεοπλασιών στο πλαίσιο της αποκατάστασης της αισθητικής εικόνας του μαστού.

Οι συχνότεροι λόγοι που οι γυναίκες επιλέγουν την πλαστική μαστού

Ο κύριος λόγος είναι η επιθυμία της γυναίκας να αποκτήσει ένα πιο ωραίο στήθος. Η ψυχική κατάσταση της γυναίκας η οποία επιθυμεί να κάνει μία τέτοια επέμβαση ποικίλει, καλό όμως η απόφαση για την επέμβαση να λαμβάνεται κάτω από ένα καθεστώς ψυχικής ηρεμίας και να είναι συνειδητή και να γίνεται με μία λογική προσέγγιση του ζητήματος και όχι κάτω από ψυχολογική πίεση.

Όσον αφορά το ψυχολογικό προφίλ των γυναικών που επιλέγουν την επέμβαση αναμφίβολα είναι γυναίκες που επιθυμούν καλύτερη εικόνα του στήθους τους αλλά και της συνολικής τους παρουσίας. Όσον αφορά την επέμβαση και την πίεση από το αντρικό φύλο υπάρχουν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι σύντροφοι των γυναικών συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία και πολλές φορές ωθούν τις γυναίκες τους σε μία τέτοια επέμβαση ή τις διευκολύνουν στο να πάρουν την απόφαση για να το κάνουν και υπάρχει μία δεύτερη κατηγορία ανδρών που έχουν μία άρνηση πάνω σ’ αυτό εδώ, αποτρέπουν τις γυναίκες τους και συνολικά είναι αντίθετοι σε αυτή εδώ την επέμβαση για δικούς τους λόγους. Σε κάθε περίπτωση αν η γυναίκα επιθυμεί να κάνει μία τέτοια επέμβαση και βρίσκεται σε μία σταθερή σχέση γενικότερα καλό θα είναι να υπάρχει και η αποδοχή του συζύγου ή του συντρόφου επειδή εξασφαλίζει καλύτερη διαδικασία τόσο προ εγχειρητικά όσο και μετεγχειρητικά και αυτό είναι χρήσιμο για την γυναίκα και για την ψυχολογία της και για το πως θα αποδεχθεί η ίδια το «καινούργιο» στήθος.

Ποια είναι τα συχνότερα χρησιμοποιούμενα ήδη ενθεμάτων

Τα συχνότερα χρησιμοποιούμενα ήδη σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία είναι τα στρογγυλά ενθέματα τραχείας επιφάνειας, τα οποία γενικότερα είναι ασφαλή έτσι ώστε να δίνουν ένα καλό αποτέλεσμα μακροχρόνια. Όσον αφορά το φυσικό αποτέλεσμα, είναι πολυπαραγοντικής φύσεως, δεν εξασφαλίζει μόνο το ένθεμα σιλικόνη ένα φυσικό αποτέλεσμα. Αυτό εξασφαλίζεται κυρίως από το χειρουργείο από την τεχνική που θα επιλέξει ο γιατρός κι από τον τεχνική τοποθέτησης του ενθέματος. Ούτε η τεχνική από μόνη της, ούτε το ένθεμα από μόνο του μπορεί να δώσει φυσικό αποτέλεσμα. Φυσικό αποτέλεσμα θα δώσει η σωστή τεχνική με το σωστό ένθεμα στο μαστό. Οι τρεις αυτοί παράγοντες δηλαδή ο μαστός και η εμφάνισή του προ της επέμβασης, πως επιθυμεί η γυναίκα να γίνει το στήθος της, το ένθεμα και η χειρουργική τεχνική η οποία θα επιλεγεί είναι αυτή που θα δώσει το σωστό αποτέλεσμα. Η σωστή επικοινωνία του ασθενή με το γιατρό είναι εχέγγυο για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα γενικότερα. Φυσικά η κατάρτιση του γιατρού, οι ορθές επιλογές του, ο τύπος, η ποιότητα, και το μέγεθος του ενθέματος και εν τέλει η τεχνική η οποία θα επιλεγεί για να γίνει στον εκάστοτε ασθενή. Πρέπει να γίνεται εξατομίκευση του κάθε περιστατικού έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ένα καλό και φυσικό αποτέλεσμα.

Είναι επικίνδυνα τα ενθέματα σιλικόνης;

Γενικότερα υπάρχει μια συζήτηση αναφορικά με τη σιλικόνη και τον καρκίνο του μαστού. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια σύνδεση του καρκίνου του μαστού με τα ενθέματα σιλικόνης – εάν υπάρχει κάποιος τύπος ενθέματος ο οποίος αυτή τη στιγμή ενοχοποιείται είναι ένα καλοήθους μορφής λεμφώματος το οποίο σπανίως συναντάμε σε ελάχιστο αριθμό περιστατικών παγκοσμίως. Είναι κάτι το οποίο γενικότερα δεν θα πρέπει να ανησυχεί τον κόσμο υπό το πλαίσιο ότι η βιομηχανία των ενθεμάτων βρίσκεται σε εγρήγορση και διαρκώς προσπαθεί να διερευνήσει τα εκάστοτε περιστατικά και να βελτιώσει τα προϊόντα έτσι ώστε να καθίστανται απολύτως ασφαλή. Έχει καταγραφεί παγκοσμίως ένας πολύ μικρός αριθμός περιστατικών ανάπτυξης αναπλαστικού μεγαλοκυτταρικού λεμφώματος (ALCL) μετά από την τοποθέτηση συγκεκριμένων τύπων σιλικόνης τα οποία έχουν πλέον αποσυρθεί από την αγορά. Οι σιλικόνες δηλαδή οι οποίες ενοχοποιήθηκαν δεν βρίσκονται πλέον στην αγορά. Επίσης πρέπει να διευκρινίσουμε ότι δεν μιλάμε για καρκίνο του μαστού, αλλά για ένα τύπο καλοήθους λεμφώματος το οποίο έχει παρατηρηθεί σε απειροελάχιστα περιστατικά παγκοσμίως.

Ποιες είναι οι νέες τάσεις στην πλαστική χειρουργική του μαστού

Γενικότερα επειδή η Πλαστική Χειρουργική στην Ελλάδα βρίσκεται σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο, οποιοδήποτε τάση υπάρχει στο εξωτερικό βρίσκεται σχεδόν ταυτόχρονα στην Ελλάδα. Δε μιλάμε για τάσεις οι οποίες περιμένουν να έρθουν τα επόμενα χρόνια, οτιδήποτε ανακοινώνεται ή ανακαλύπτεται οι Έλληνες πλαστικοί χειρουργοί το παρακολουθούν. Ο συγκεκριμένος κλάδος έχει μεγάλη ανάπτυξη, ενώ το γνωστικό πεδίο των Ελλήνων πλαστικών χειρουργών είναι σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Οι τάσεις γενικότερα είναι για πιο φυσικό αποτέλεσμα στο μαστό, το οποίο θα αποπνέει υγεία και ομορφιά. Αυτή γενικότερα είναι η τάση όσο αφορά και τη βιομηχανία της ομορφιάς η οποία διαρκώς πηγαίνει σε πιο γήινα και πιο φυσικά πρότυπα.

Στο πρόσφατο συνέδριο στο Leiden της Ολλανδίας συζητήθηκε κυρίως η ασφάλεια των ενθεμάτων μαστού και η επίδραση τους πάνω στην κοινωνία, στο ψυχολογικό προφίλ των γυναικών καθώς και στο ότι οι γυναίκες επιζητούν μία τέτοια επέμβαση όλο και συχνότερα διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή. Αυτό ήταν ένα θέμα βασικό οπότε εξετάσαμε ενδελεχώς τα στατιστικά στοιχεία και τι δεδομένα υπάρχουν αυτή τη στιγμή για την ασφάλεια αυτής της επέμβασης για την ασφάλεια των προϊόντων δηλαδή των ενθεμάτων που παράγονται όπου η παγκόσμια βιομηχανία φροντίζει να γίνονται διαρκώς ασφαλέστερα.

Πηγή: ygeiamou.gr

Picture of Health Laser Clinic

Health Laser Clinic

Κλείσε Ένα Ραντεβού Μαζί μας

Αν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνισή σας, να επιλύσετε ακόμη και έντονα αισθητικά προβλήματα ή απλώς να χαλαρώσετε από το στρες της καθημερινότητας, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, μην διστάσετε να μας επισκεφτείτε!

×